Furcsa dolgokat találtak a magyar domb belsejében

Képeken a leghíresebb példák

A kunhalmok a legkülönlegesebb magyar látnivalók közé tartoznak.

kunhalom

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A mesterségesen létrehozott földhalomként definiálható kunhalmoknak - melyek ma is nagy számban fordulnak elő a Kárpát-medence területén - több típusa is létezik, eredeti funkciójuk szerint lehettek lakódombok, temetkezőhelyek, vagyis kurgánok, emellett betölthették az őrhely, illetve határjelző pont funkcióját is.

Az akár öt-tíz méter magas, illetve 20-50 méteres átmérővel rendelkező halmok a bennük feltárt régészeti leletek miatt is különlegesek - nem véletlen, hogy ma jelentős részük számít népszerű látnivalónak, illetve van, amelyik kiállítóhellyé vált -, mindemellett azonban védett természeti értékként is megkülönböztetik őket.

A feltételezések szerint egykor 40 ezer kunhalom is boríthatta az Alföld területét, mára azonban igen jelentős mennyiségű pusztult el közülük. Nézz meg néhányat azok közül, melyek megmaradtak!

Még több hely, ha ilyenkor is kirándulnál:

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Ezt is szeretjük