A horvát Velencének is nevezik a szigetecskét: Krapanj utcáit szinte nyaldossa a tengervíz

Krapanj az Adriai-tenger legmélyebben fekvő szigete, ezért sokan a horvát Velencének nevezik.

Krapanj sziget
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Horvátországban telis tele van mesés tengerpartokkal, paradicsomi szigetekkel és gyönyörű természeti kincsekkel, a dalmát régió pedig különösen kedvelt célpont nyáron az utazók körében.

Dalmácia csodaszép fővárosa, Split közvetlen vonattal elérhető, innen pedig egy átszállással elérhető Šibenik városa és régiója, a jegy ára oda-vissza 77 euró, helyjeggyel együtt 83, ahonnan a mesés szigetvilág is elérhető.

Krapanj, a horvát Velence

Krapanj az ország legmélyebben fekvő szigete, mindössze 1,25 méterrel magasodik a tengerszint fölé, ami miatt megérdemelten kapta meg a Horvátország Velencéje elnevezést. Az aprócska sziget a kontinens szárazföldjétől mindössze 300 méterre található, a távolságot a legegyszerűbb Brodaricától hajóval megtenni.

(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük