Gyönyörű magyar helyekre visz ez a 8 könnyű túra: gyerekek és idősek is bátran nekivághatnak
A gyerekeknek és idős rokonoknak sem kell otthon maradni a túrázások idejére. Vannak olyan gyönyörű helyek, amiket egyszerűen be lehet barangolni.

Lillafüredi vízesés
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kalandos, vadregényes túráknak nem feltétlenül kell fizikailag megterhelőnek lenni. Sok túraútvonal könnyen bejárható, így az idősebb korosztálynak sem kell feladnia az erdei sétákat.

Ráadásul bebizonyították, hogy ezek a kirándulások rendkívül pozitív hatással bírnak mind a mentális, mind pedig a testi egészségre nézve. Miért pont a gyerekek és az idősek maradjanak ki a jóból?

Egyszerű túrák Magyarországon

Az erdő csendje, csordogáló patakocskák és friss levegő: mindenkinek szüksége van időnként kiszakadni a város zajából, és feltöltődni a természetben. Ott olyan behatások érhetik az embert, mint sehol máshol. Magyarország vadregényes tájairól pedig vétek lenne lemondani. Nem kell a legmagasabb hegyet megmászni, sziklákon átkelni vagy sebes folyókon átgázolni, elég néhány könnyen bejárható túraútvonalat ismerni. Így a család összes tagja biztonságos körülmények között tudja élvezni a táj nyújtotta szépségeket.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük