Gyönyörű magyar helyekre visz ez a 8 könnyű túra: gyerekek és idősek is bátran nekivághatnak

A gyerekeknek és idős rokonoknak sem kell otthon maradni a túrázások idejére. Vannak olyan gyönyörű helyek, amiket egyszerűen be lehet barangolni.

Lillafüredi vízesés

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kalandos, vadregényes túráknak nem feltétlenül kell fizikailag megterhelőnek lenni. Sok túraútvonal könnyen bejárható, így az idősebb korosztálynak sem kell feladnia az erdei sétákat.

Ráadásul bebizonyították, hogy ezek a kirándulások rendkívül pozitív hatással bírnak mind a mentális, mind pedig a testi egészségre nézve. Miért pont a gyerekek és az idősek maradjanak ki a jóból?

Egyszerű túrák Magyarországon

Az erdő csendje, csordogáló patakocskák és friss levegő: mindenkinek szüksége van időnként kiszakadni a város zajából, és feltöltődni a természetben. Ott olyan behatások érhetik az embert, mint sehol máshol. Magyarország vadregényes tájairól pedig vétek lenne lemondani. Nem kell a legmagasabb hegyet megmászni, sziklákon átkelni vagy sebes folyókon átgázolni, elég néhány könnyen bejárható túraútvonalat ismerni. Így a család összes tagja biztonságos körülmények között tudja élvezni a táj nyújtotta szépségeket.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük