Kérem, ne nyalják a falat!

A világ egyik legbizarrabb hotelje

A bolíviai sóhotel messze földről vonzza a turistákat, csakúgy, mint az itt található mesés sósivatag.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bolívia különleges gyöngyszeme Dél-Amerikának, sőt, az egész világnak. A több ezer méteres hegycsúcsok, a vadregényes sztyeppék és a buja őserdők mellett rendkívüli kulturális sokszínűség jellemzi, emellett olyan látnivalókat nyújt a természet szerelmeseinek, mint a misztikus Titicaca-tó vagy éppen a Föld legnagyobb sósivataga, a Salar de Uyuni, mely nem csupán a világ egyik legfurcsább csodája, de olyan különleges úti célok otthona is, mint a híres-neves sóhotel. A világ egyik legfurcsább építészeti megoldásaként számon tartott szálloda a sósivatag turisták által leglátogatottabb részén várja a látogatókat.

Jellegzetes kupacok a sósivatagban
Felrepedezett a talaj
Holdbéli táj
Sivatagi élővilág

A világ legnagyobb sósivataga

A Salar de Uyuni az ország chilei határhoz közeli részén fekszik, egy egykoron itt található ősi, több tízezer éves, kiszáradt víz, a Minchin-tó helyén. A különleges természeti csodát évente körülbelül 60 ezren keresik fel Bolívia egyik legfőbb turisztikai látványosságaként, annak ellenére, hogy nem tipikus nyaralóhely, így elsősorban a kalandvágyó turistákat várja, akiknek van merszük bebarangolni a vezető nélkül életveszélyesnek számító helyet.

Az élmény azonban a beszámolók szerint kétségtelenül megéri, hiszen az utazók olyan tájat járhatnak be, melyhez hasonló a világ csupán néhány helyén található, ahol a síkság úgy tükrözi vissza az eget, hogy a horizontra pillantva nehéz észrevenni, hogy kezdődik az ég, és hol ér véget a föld.

Ráadásul az esős évszakban, a tükörsima, só borította felszínt vékony vízréteg fedi, mely a felhőket és az eget is visszatükrözi, még inkább olyan érzetet keltve, mintha a végtelenben bolyonganának az utazók.

A különös perspektívák miatt a sósivatag a fotósok lehető legideálisabb terepe a különféle optikai tanulmányokhoz, így, ha valaki idelátogat, fényképezőt mindenképp érdemes vinnie.

A legeredetibb sóhotel

Míg egykor csak bányászok éltek a területén, a holdbéli tájat minden évben egyre több turista keresi fel, így nem véletlen, hogy az idegenforgalmi egységek is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a térségben. Ezek közé tartozik a kuriózumnak számító, sótéglákból épült hotel is, melyet egy ötletes vállalkozó hozott létre, észrevéve, hogy a tájon kószáló turistáknak gyakran okoz gondot a helyi szállások hiánya.

Még több bizarr hely
Ha kíváncsi vagy még több hasonlóan izgalmas és érdekes furcsaságra a világból, böngész Bizarr helyek linkgyűjteményünkben!

Az 1993-ban felépített szállodában összesen 15 hálószoba, egy étkező, egy nappali és egy bár található. A bútorok sóból készültek, akárcsak a falak, melyek sóból és vízből kevert, cementszerű anyaggal összeragasztott sótéglákból állnak.

A sóhotel
Mindig van só az asztalon
A sóhotel belülről
A hófehér sivatag közepén

Az épületet az esős évszakban újra és újra meg kell erősíteni a víz által okozott erózió miatt, emellett a vendégektől is fokozottan óvják a falakat, a hotel teljes területén táblák jelzik, miszerint tilos megnyalni a falat.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Már másolják is

Bár a környéken több hasonló, sóból készült szálláshelyet is nyitottak az eredeti sikerén felbuzdulva, melyek kényelmesebbek, és az építészeti megoldások terén is modernebbnek számítanak, a legjobb fekvést, a flamingók, kaktuszok és ritka madarak látványával tarkított kilátást és az autentikus hangulatot sokak szerint csak a régi biztosítja.

Ezt is szeretjük