Porckopás és reuma ellen is javasoltak: 10 kénes gyógyfürdő itthon, ami csodás hatással van a testre

A kénes víz jótékony hatása több magyar gyógyfürdőben kihasználható.

kehida-termál-kehidakustány
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Magyarország rendkívül gazdag gyógyító vizekben, amit feltétlenül érdemes kihasználni. Az egyes gyógyvizek azonban összetételtől függően más és más egészségügyi panaszokra javasoltak.

A magyar gyógyvizek között akadnak kloridos-sós vizek, ezek a nőgyógyászati panaszok esetén segítenek, a radonos vizek fájdalomcsillapító hatással bírnak, de légutakra javasolt az alkalikus, szívbetegségre és reumára a földes-meszes, illetve a szénsavas gyógyvíz. A hatodik típust a kénes vizek jelentik.

Kénes gyógyvizek

A kénes vizeket különösen ajánlják reumás betegségek és porcproblémák, valamint egyes bőrön megmutatkozó betegségek, így ekcéma vagy pikkelysömör kezelésére. A gyógyvíz képes pótolni a szervezetből hiányzó ként - részben a bőrön át, részben belélegzéssel. A kén a porcok épülését támogatja, mozgásszervi panaszok esetén csökken az aránya a szervezetben, így fontos pótolni.

(Borító- és ajánlókép: Kehida Termál - Indafotó/vakegér.)

Ha gyulladás, akkor CRP gyorsteszt

A C-reaktív protein (CRP) egy májban képződő fehérje, melyet bakteriális fertőzések és gyulladásos megbetegedések kimutatására használnak, ezért a tesztet az akut fertőzéses megbetegedésre utaló jelek, úgymint hőemelkedés, láz, fejfájás vagy gyengeség esetén érdemes elvégezni.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Ezt is szeretjük