Porckopás és reuma ellen is javasoltak: 10 kénes gyógyfürdő itthon, ami csodás hatással van a testre
A kénes víz jótékony hatása több magyar gyógyfürdőben kihasználható.

kehida-termál-kehidakustány
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Magyarország rendkívül gazdag gyógyító vizekben, amit feltétlenül érdemes kihasználni. Az egyes gyógyvizek azonban összetételtől függően más és más egészségügyi panaszokra javasoltak.

A magyar gyógyvizek között akadnak kloridos-sós vizek, ezek a nőgyógyászati panaszok esetén segítenek, a radonos vizek fájdalomcsillapító hatással bírnak, de légutakra javasolt az alkalikus, szívbetegségre és reumára a földes-meszes, illetve a szénsavas gyógyvíz. A hatodik típust a kénes vizek jelentik.

Kénes gyógyvizek

A kénes vizeket különösen ajánlják reumás betegségek és porcproblémák, valamint egyes bőrön megmutatkozó betegségek, így ekcéma vagy pikkelysömör kezelésére. A gyógyvíz képes pótolni a szervezetből hiányzó ként - részben a bőrön át, részben belélegzéssel. A kén a porcok épülését támogatja, mozgásszervi panaszok esetén csökken az aránya a szervezetben, így fontos pótolni.

(Borító- és ajánlókép: Kehida Termál - Indafotó/vakegér.)

Ha gyulladás, akkor CRP gyorsteszt

A C-reaktív protein (CRP) egy májban képződő fehérje, melyet bakteriális fertőzések és gyulladásos megbetegedések kimutatására használnak, ezért a tesztet az akut fertőzéses megbetegedésre utaló jelek, úgymint hőemelkedés, láz, fejfájás vagy gyengeség esetén érdemes elvégezni.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Ezt is szeretjük