Így strandolhatsz féláron: 3 kedvezmény, ami neked is jár!
Használd ki a kínálkozó lehetőségeket, hogy olcsóbban vagy fél áron strandolhass!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A strandbelépők ára manapság több ezer forintra is rúghat, ami már egy kétgyermekes családnál - még családi akcióval is - óriási kiadást jelenthet.

Szerencsére van néhány kedvezmény, melyre akár te is jogosult lehetsz, használd hát ki őket, hogy olcsóbban mártózhass meg a habokban!

Strandváró napok

Évek óta minden nyáron megrendezik az úgynevezett Strandváró napokat, melynek során kedvezményes jeggyel lehet a strandok területére belépni. Az eddigi években a Budapest Gyógyfürdő Zrt. a szerdai napot választotta ki a félárú medencelátogatásra, és ez idén sincs másképp. Azonban arra ügyelj, hogy évről évre más és más budapesti fürdők vesznek részt az akciós strandoláson, így érdemes előre tájékozódni.

A kedvezmények egész napra érvényesek, ám kizárólag a felnőttjegyek árának a felét engedik el, a nyugdíjas- és gyerekjegyek ezeken a napokon is teljes árú belépőnek számítanak.

Délután négytől olcsóbb

A strandok nyitva tartása szerencsére alkalmazkodik azokhoz is, akik nem tudnak napközben megmártózni a hűs habokban. A délutáni félárú jegy nem új keletű dolog, az emberek mégsem használják ki kellőképpen az efféle akciókat. A lényeg, hogy bizonyos strandok délután négytől - egyes helyek öttől - már csak fele árat számolnak fel a belépőkért a hosszú nyitva tartás miatt.

Ez a megoldás azért is praktikus, mert így akár munka után is kilátogathattok a barátnőkkel a medencepartra, ahol a tömeg egyre inkább megfogyatkozik, hiszen, akik reggel óta kint vannak, ez idő tájt indulnak hazafelé. Ám az sem utolsó szempont, hogy ezekben az órákban lehet a legjobban barnulni, és az UV-sugárzás is kevésbé veszélyes, mikor a nap ereszkedni kezd.

Budapesti strandkörkép

Budapesten számos strand található: ha szeretnéd megtudni, melyik való igazán neked, nézd meg a videót!

Hétköznapi kikapcsolódás

Általában a családok apraja-nagyja a hétvégét választja a strandolás napjának, holott a legtöbb budapesti strandon ezek a napok lényegesen drágábbak, mint a hétközbeni belépőjegyek. Az eltérés akár ezer forint különbséget is jelenthet, ami egy családos programnál már sokat nyom a latba, hiszen a gyerekeknek lángos, fagyi, sült krumpli, hamburger és egyéb finomságok kellenek.

Ezért érdemes inkább egy nappal megtoldani a hétvégét, ezzel sokat spórolhatsz az akár 2-3 ezer forintba kerülő jegyen, nem beszélve arról, hogy a tömeget is elkerülheted, ha hétfőn vagy épp pénteken látogatsz ki a medencepartra.

Ezt is szeretjük