Macskaköves utcák, hangulatos óváros és gyönyörű szökőkutak - 10 dolog, amit látnod kell egyszer Kassán

Egy csipetnyi romantika, ami szinte magával ragad.

cover-ok

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Felvidéki magyar lányként rengeteg időt töltöttem Kelet-Szlovákia fővárosában, az egykoron Magyarországhoz tartozó Kassán, amelynek pezsgő élete, romantikus hangulata és különleges varázsa már fiatalkoromban magával ragadott: az óváros macskaköves, impozáns főutcája, a hangulatos kávézók és éttermek, valamint Kassa történelmi látnivalói nem csak akkor, de a mai napig egy különleges időutazásra invitálnak.

A magyar kultúra és történelem erősen jelen van a belváros hangulatos utcáin sétálgatva. Nem meglepő, hiszen Kassa 1347-ben szerezte meg a szabad királyi városi rangot, a 15. században pedig Magyarország második legnagyobb városa volt Buda után. A 20. század azonban politikai változásokat hozott, hiszen több államhoz is tartozott abban az időszakban: 1920-ban, a trianoni diktátummal hivatalosan Csehszlovákia részévé vált, 1938-ban azonban az első bécsi döntés után visszakerült a Horthy-féle Magyarországhoz egészen a második világháború végéig: 1945-ben a Vörös Hadsereg elfoglalta Kassát, ekkor újra Csehszlovákia része lett. 1993-tól Szlovákiához tartozik.

Kassa látnivalói

A város nevezetességeihez nem kel sokat utazni, hiszen nagy részük a történelmi óvárosban és hangulatos sétálóutcácskái mentén találhatóak. Ha egy kis kikapcsolódásra és romantikázásra vágysz, fedezd fel ezt a látnivalókban bővelkedő, mesés várost: vonattal akár már egy napra is érdemes kiruccanni a szomszédos Kassára.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Borító-és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük