Macskaköves utcák, hangulatos óváros és gyönyörű szökőkutak - 10 dolog, amit látnod kell egyszer Kassán
Egy csipetnyi romantika, ami szinte magával ragad.

cover-ok
beauty and style
Top olvasott cikkek

Felvidéki magyar lányként rengeteg időt töltöttem Kelet-Szlovákia fővárosában, az egykoron Magyarországhoz tartozó Kassán, amelynek pezsgő élete, romantikus hangulata és különleges varázsa már fiatalkoromban magával ragadott: az óváros macskaköves, impozáns főutcája, a hangulatos kávézók és éttermek, valamint Kassa történelmi látnivalói nem csak akkor, de a mai napig egy különleges időutazásra invitálnak.

A magyar kultúra és történelem erősen jelen van a belváros hangulatos utcáin sétálgatva. Nem meglepő, hiszen Kassa 1347-ben szerezte meg a szabad királyi városi rangot, a 15. században pedig Magyarország második legnagyobb városa volt Buda után. A 20. század azonban politikai változásokat hozott, hiszen több államhoz is tartozott abban az időszakban: 1920-ban, a trianoni diktátummal hivatalosan Csehszlovákia részévé vált, 1938-ban azonban az első bécsi döntés után visszakerült a Horthy-féle Magyarországhoz egészen a második világháború végéig: 1945-ben a Vörös Hadsereg elfoglalta Kassát, ekkor újra Csehszlovákia része lett. 1993-tól Szlovákiához tartozik.

Kassa látnivalói

A város nevezetességeihez nem kel sokat utazni, hiszen nagy részük a történelmi óvárosban és hangulatos sétálóutcácskái mentén találhatóak. Ha egy kis kikapcsolódásra és romantikázásra vágysz, fedezd fel ezt a látnivalókban bővelkedő, mesés várost: vonattal akár már egy napra is érdemes kiruccanni a szomszédos Kassára.

Borító-és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük