Tündérvilág bújik meg az Alpok völgyeiben: türkiz tavakban mártózhattok meg Karintiában
Mesebeli tájak, kerékpártúrák, kalandos programok várnak nyáron Karintiában.

karintia-to-ausztria
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ausztria csodás tájairól ódákat lehetne zengeni, egyes vidékei azonban még felfedezésre várnak. Karintiában, Ausztria napfényes délvidékén nyaralni is igazi élmény, ahol tiszta és meleg vizű, fürdőzésre kitűnően alkalmas tavak sokasága várja a látogatókat a hatalmas, háromezres csúcsok és a szelíd dombocskák ölelésében.

A természeti adottságok, az enyhe klíma, a sok napsütés és a vendégbarát helyiek ideális nyaralóhellyé teszik Karintiát, mely kétszáz fürdőzésre alkalmas tóval, 8000 kilométernyi folyóval, hatvan gyógyforrással és 43 gleccserrel rendelkezik. 

Aktív pihenés Karintiában

A gyönyörű vidéken számos túraútvonal mellett az Nagy karintiai tókerülő túra 340 kilométernyi, jól kiépített kerékpárútja is várja az aktív pihenésre vágyókat. Az utak kristálytiszta, mégis kellemesen meleg vizű, türkiz tavak mentén vezetnek el, az olasz és szlovén határ közelében húzódó domb- és hegyvidék ölelésében, és a turisták kedvük szerint alakíthatják a szakaszokat.

Az ötcsillagos minősítést kapott Dráva menti kerékpárút is kihagyhatatlan desztináció, mely 510 km hosszan vezet, és négy országot köt össze egymással: Olaszországot, Ausztriát, Szlovéniát és Horvátországot. A túraútvonal egyes szakaszait vonattal, hajóval és buszjáratokkal is megtehetik a látogatók.

Karintia látnivalói

A Karintiában töltött nyaralás alatt megcsodálhatók az útba eső természeti és kulturális látnivalók, a különlegességek, az út mentén pedig minden ízléshez és pénztárcához lehet találni megfelelő szálláshelyet. A túrákat akár elektromos kerékpárral is végigcsinálhatják a kirándulók, több mint ötven karintiai kerékpárkölcsönző áll rendelkezésre, melyek bármelyikében le is adhatók a kerékpárok, ráadásul előzetesen online is lefoglalhatók.

Karintia földrajzi középpontja Villach városa, mely a szlovén és olasz határ közelében fekszik, és számtalan kirándulási lehetőséget kínál minden korosztály és igény számára. A város autóval és vonattal egyaránt könnyedén megközelíthető.

A nyaralás során jól jöhet a felnőtteknek 41 euróba, gyermekeknek 21 euróba kerülő Karintia-kártya, mellyel számos programlehetőség ingyen elérhető: fürdőbelépők, felvonók és rengeteg látnivaló megtekintését segíti, az akció áprilistól egészen októberig tart. A környéken egy biztos: gyönyörű helyeket járhattok be néhány nap vagy akár egy hét leforgása alatt.

(Borító- és ajánlókép: Österreich Werbung/Andy Küchenmeister.)

Ezt is szeretjük