Ebben a városban a legrosszabb élni

Épphogy megelőzte Budapest

Felmérték, a régióban hol a legrosszabb az életminőség.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Életminőség terén Pozsony a legrosszabb körülményeket tudhatja magáénak a közép-európai régió fővárosai közül, előtte Budapest áll - derült ki egy friss felmérésből, melyet Polyce néven egy európai uniós projekt keretében valósítottak meg, eredményeit pedig az egyik résztvevője, a pozsonyi Műszaki Egyetem hozta nyilvánosságra.

Pozsony

Az MTI információi szerint a tanulmányban a régió öt fővárosa, Pozsony, Budapest, Ljubljana, Bécs és Prága meghatározott adottságait hasonlították össze, arra összpontosítva, hogy az egyes városok milyen körülményeket tudhatnak magukénak az életminőség, a lakhatás, a közlekedés, a demográfiai fejlődés, valamint a gazdasági fejlődés terén.

A legrosszabb és a legjobb város

Az összehasonlításból kiderült, hogy a vizsgált fővárosok átlagos mutatóit Pozsony csupán két szegmensben, a gazdasági, valamint a demográfiai fejlődés terén haladta meg, az életminőség szempontjából pedig elmaradt az összes többi vizsgált főváros színvonalától.

Az összehasonlítás eredményei szerint az érintett fővárosok közül Bécs bizonyult a legjobb életminőséget kínálónak, a második helyen - alig valamivel lemaradva - Prága foglalt helyet, majd Ljubljana és Budapest következett. A képzeletbeli ranglistát Pozsony zárta, melyet az értékelés során leginkább a hiányzó parkok, valamint a túlsűrűsödött közúti forgalom miatt marasztaltak el.

Ebben lett gyenge Pozsony

Meglehetősen gyengén szerepelt Pozsony lakhatás szempontjából is, ahol az értékelés során egyebek között az ingatlanok választékát, valamint a saját lakhatás megteremtésének lehetőségeit vizsgálták.

Élhető városok a világban: te szépnek tartod őket?

Nézegess képeket!

Elolvasom

Pozsonynak elsősorban a bérlakások alacsony arányát rótták fel, ami miatt a rendszer nem eléggé rugalmas. Az összehasonlítás során ebben a szegmensben is Bécs bizonyult a legjobb feltételeket kínáló fővárosnak. Bécset a cseh és a szlovén főváros követi a listán, Pozsony a negyedik, nem sokkal megelőzve Budapestet.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Az egyes fővárosok gazdasági fejlődését és potenciálját tekintve és a közlekedés lehetőségei terén is a középmezőnyben végzett Szlovákia fővárosa, nem sokkal Budapest és a mindkét szegmensben utolsónak besorolt Ljubljana előtt, de lemaradva Prága és az első helyen végzett osztrák főváros mögött.

Mi hiányzik Magyarországról?

Járókelőket kérdeztünk meg arról, véleményük szerint mi az, ami nagyon hiányzik az országból. Nézd meg a videót!

Az öt fő értékelési szempont közül a demográfiai fejlődés volt az egyedüli tényező, melynél a legjobb helyezést Pozsony érte el, megelőzve Ljubljanát és az azt követő, megközelítőleg azonos szintre sorolt három másik fővárost.

Meg vagy elégedve a budapesti életminőséggel?

Ezt is szeretjük