Egy napig ingyenes lesz az utazás a vonatokon! Ez lesz a dátum
Ingyen lehet utazni a teljes magyarországi vasúthálózaton, vedd igénybe te is!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Jelentős vasúti kedvezményeket ad a MÁV az Európai Mobilitási Héten és az Autómentes Napon, amivel a vasúttársaság a kerékpárosokat és a gépkocsijukat otthon hagyókat szeretné jutalmazni.

Díjmentesen szállíthatják kerékpárjaikat a vonatokon az utasok szeptember 16. és 22. között, az Európai Mobilitási Héten, emellett a MÁV és a MÁV-START a Kerékpáros Klub szeptember 22-i Autómentes Napon tartandó Bringás reggeli akciójához is csatlakozik - ennek keretében édes és sós falatokkal, ásványvízzel várják a bicikliseket a Népligetben.

Nem utolsósorban pedig a forgalmi engedéllyel rendelkezők ugyanezen a napon ingyenesen utazhatnak a vasúton, a MÁV-START teljes szolgáltatási területén és a GYSEV magyarországi vonalhálózatán.

Így lehet igénybe venni a kedvezményeket

Az Autómentes Napon a forgalmi engedélyüket bemutató gépjármű-tulajdonosoknak, illetve üzembentartóknak is kedvez a MÁV-START és a GYSEV.

Természetes személynek kiállított forgalmi engedéllyel szeptember 22-én a díjmentes belföldi utazás második kocsiosztályon vehető igénybe. Első kocsiosztály igénybevétele esetén a teljes árú kocsiosztály-különbözeti díjat meg kell fizetni, míg feláras vonat esetén a pót-, illetve helyjegy megváltása is kötelező.

A vasúttársaság által az Európai Mobilitási Hét keretében kiadott díjmentes kerékpárjegyek valamennyi viszonylatban igénybe vehetőek. Interneten csak menetjeggyel együtt, a kosárba helyezett jegyek számánál legfeljebb néggyel több díjmentes kerékpárjegy váltható.

A díjmentes kerékpárjegyek a vonatokon pótdíjfizetési kötelezettség nélkül válthatóak az érvényes belföldi vasúti menetjegyek mellé.

Ezt is szeretjük