Ingyenes szállást hirdetnek a világ egyik legszebb helyén: bárki eltölthet itt egy éjszakát

Ingyenes, és kilenc embernek nyújthat szállást: nézd meg!

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

2012 szeptembere óta különleges hegyi kunyhó várja mindazokat a Júliai-Alpok egyik magaslatán, akik a hegyvidék szerelmesei, és a gyönyörű panorámáért hajlandóak igencsak magasra kapaszkodni.

Az Olaszországban, egészen pontosan a Foronon Buinz-hegyen, illetve a Ceria-Merlone hegyi útvonalon található házikó kilenc túrázónak, illetve hegymászónak képes szállást, illetve menedéket nyújtani, ráadásul mindezért fizetni sem kell.

A kunyhót Luca Vuerich, a 2010-ben, 34 éves korában, egy lavina miatt elhunyt hegymászó családja építtette fel, ily módon emlékezve meg Luca hegyek iránti szeretetéről. Nem véletlen az sem, hogy az épület némiképp kápolnára emlékeztet, az építész, Giovanni Pesamosca kifejezetten szerette volna ezt a párhuzamot hangsúlyozni.

A hegyi menedék megépítésén 12 szakember dolgozott, illetve a hegyi mentők és a család barátai is segítettek, így végül egy nap alatt sikerült felállítani a viszontagságos időjárási körülményeknek is ellenálló épületet, melyhez helikopterrel szállították a szükséges építőanyagokat.

A kunyhó 2531 méteres magasságban várja mindazokat, akik felkapaszkodnak ajtajáig, azok azonban, akik erre nem vállalkoznak, alacsonyabban fekvő helyeken is találhatnak hasonló szállásokat, azonban utóbbiakért fizetniük is kell.

Hihetetlen képeket mutatunk!

Félelmetes természeti csoda uralja Chichilianne települését. Nézd meg a képeket!

Fotók: Flavio Pesamosca, maderaestructural.wordpress.com, bananark.blogspot.hu.

Ezt is szeretjük