Hová lett hirtelen 2000 ember? Még a sírokból is eltűnt mindenki Anjikuninál

Az inuit falu kísérteties környéke máig vonzza a rejtélyek kalandorait.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Már az is képes híressé, illetve hírhedtté tenni egy helyet, ha egyetlen ember tűnik el onnan rejtélyes körülmények között, nem beszélve arról, ha kétezer lakosnak veszik nyoma, közöttük férfiaknak, nőknek és gyermekeknek.

Az Anjikuni-tó
Tektonikus övezet
Magyarázat az eltűnésre?
Népszerűek a kenutúrák

A kanadai Anjikuni-tó partjainál található, egykori inuit település esetében épp ez történt, az okokra pedig azóta sem sikerült rájönniük a kutatóknak. A rejtély, nem utolsósorban pedig a páratlan természeti környezet miatt azonban egyre kedveltebb úti célnak számít a környék.

Mindenki eltűnt

1930 novemberében egy Joe Labelle nevű férfi kereste fel az inuit falut, melynek lakói mindig is barátságosan bántak az itt áthaladó és megszálló prémvadászokkal.

Az átutazó azonban megdöbbent, mikor átlépte a település határait: az egykor békés kis halászfalu vendégszerető lakói helyett az elhagyott utcák kísérteties látványa fogadta, a házakban pedig egy lelket sem talált, annak ellenére, hogy volt olyan tűzhely, ahol parazsat is látott.

Labelle értesítette a hatóságokat, amelyek nem sokkal később megkezdték a nyomozást, és számtalan furcsaságra bukkantak.

Nem találtak például lábnyomokat, miközben átkutatták a falut, az itt élők kutyáinak pedig csupán a holttesteire bukkantak rá - az állatok éhen haltak, miközben a kunyhókban minden ital és étel érintetlenül maradt.

A legbizarrabb adalék azonban a történethez az inuitok sírjainak esete volt: a felmenők sírjai is üresen álltak, holott a rajtuk fekvő kövek első ránézésre érintetlennek tűntek.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Vannak turisták, akik elég bátrak

A történetet 1930. november 27-én vetette papírra először egy Emett E. Kelleher nevű újságíró, a nyomozás azonban az okokat illetően azóta sem hozott sikert. A történteket többen magyarázták egyszerű elvándorlással, azonban a szakértők ezt nem tartották túl valószínűnek.

A legkedveltebb összeesküvés-elméletek máig a földönkívüliekhez kötik a furcsa eltűnéseket, amelyek miatt a rejtélyes esetek szerelmesei épp olyan előszeretettel keresik fel a helyet, mint az érintetlen természet rajongói.

A Kazan-folyó környékének tóvidékére több irodával is el lehet jutni - népszerűek például a kenutúrák -, vannak azonban olyan kanadai utazásszervezők, amelyek speciálisan ide és emiatt vezetnek túrákat.

Képek: www.environmentalgraffiti.com.

Szerinted mi történt a lakókkal?

Ezt is szeretjük