Egy meseszép őszi kirándulóhely, amire eddig nem is gondoltál
Ráadásul házi ízekkel várnak!
Ilyenkor a legszebb, nézd meg! (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mi, magyarok híresek vagyunk arról, hogy nagyon jókat tudunk enni és inni, anélkül is, hogy bármilyen nagy esemény történne az életünkben. Hiszen a nagy evések nem egy-egy misztikus családi vagy baráti összejövetelhez köthetőek, hanem részei a mindennapjainknak. Gazdag gasztronómiánknak köszönhetően igazán változatos ételeket és italokat kóstolhatsz meg te is attól függően, hogy az ország melyik tájegységén tartózkodsz éppen.

Nagy kedvenc a Balaton déli partja, ahol a Somogyi-dombság lábától csodaszép kilátás nyílik az északi partra, ami, ha ez lehetséges, akkor még fokozza is az ember étvágyát. Választék itt is van bőven, és szerencsére ez ma már nem csak lángosból meg főtt kukoricából áll, mint a '80-as években.

A Balaton déli partja finomságokkal vár

A finomabbnál finomabb halételek, gazdag levesek, ízletes, házi készítésű tészták éppúgy megtalálhatóak a Balatonnál, mint a hagyományos magyaros ízek. Borokban sincs hiány, hiszen míg az északi parton többnyire fehérborokat találni, addig a déli parton, a gazdagon termő szőlőterületeknek hála, a vörösbor és a rozé is helyet kap a borlapok kínálatában.

Aki esetleg tartana attól, hogy a Balatonnál ősszel megáll az élet, azt szeretnénk gyorsan megnyugtatni, hogy ez nem így van. Rengeteg program található a part menti településeken, és mivel a víz már nem alkalmas fürdésre, a programok többségükben természetesen jó magyar szokáshoz híven az evésről és az ivásról szólnak.

Nincs ez másképp Zamárdiban, közvetlenül a Balaton parton található négycsillagos Hotel Wellamarin****Superiorban sem, ahol a kényeztető pihenés mellett szintén nagy figyelmet fordítanak arra, hogy vendégeik ínycsiklandó kulináris élményekkel gazdagodjanak.

Reggel frissen és helyben sült pékáruk, lekvárok és joghurtok elfogyasztásával vághatsz neki a napnak, napközben éhségedhez mérten finom snackek vagy fine dining fogások közül választhatsz egy jó ebédet, házi gyümölcsfröccsökkel, limonádékkal és finom olasz, német, esetleg biokávéval kísérve. Vacsorára pedig a szálloda büféasztalának színes tárházából szemezgethetsz, ami mellé mindenképpen érdemes egy pohár dél-balatoni, esetleg badacsonyi bort, vagy egy feles Zamárdiban készülő Zimek pálinkát kortyolni.

Ráadásul, ha az ősz folyamán szeptember és október vége között a Gourmarin csomagra foglalsz, akkor házi készítésű szörpöt és lekvárt kapsz ajándékba, sőt, szombatonként valamely környékbeli termelő kínálatába is belekóstolhatsz.

A Hotel Wellamarin****Superior sok szeretettel várja az ízek szerelmeseit, hogy felfedezzék a Balaton sokoldalú ízvilágát, miközben négycsillagos környezetben kipihenhetik a hétköznapok fáradalmait.

Ezt is szeretjük