Titokzatos víz alatti várost találtak Horvátországban: nézd meg a legelső képeket!
Újabb rejtélyes leletre bukkantak Horvátországban.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Alighogy beszámoltunk arról, hogy Split közelében rejtélyes víz alatti maradványra bukkantak a kutatók, az MTI újabb felfedezésről adott hírt, háromezer éves régészeti lelőhelyre bukkantak ugyanis helyi búvárok az Adriai-tengerben, Zára térségében, mindössze 50 méterre a partoktól.

Az ókori régészeti lelőhely másfél hektárnyi területen terül el, ahol a kutatócsoport nagymennyiségű faoszlopot talált mélyen a tenger fenekébe ékelődve, ami azt jelenti, hogy valamiféle épületeket tarthattak. A búvárok műholdképek és légi felvételek alapján kezdték el a térséget kutatni, melyeken tisztán látszott, hogy emberi kéz alkotta szabályos formációk láthatóak a víz alatt. Merüléseik során nagymennyiségű fa- és kerámiamaradványokra bukkantak.

A lelőhely Galesnjak szigetének, ismertebb nevén a szerelmesek szigetének közvetlen közelében, a Pasmani-csatornában található. A kutatások vezetője elmondta, hogy Horvátország eddigi legnagyobb és legfontosabb tengeri régészeti lelőhelyéről van szó, mely egy egész várost és a hozzá tartozó kikötőt is magában foglal.

Tengerbe csúszott a gazdagok egyik kedvenc helye

Tudtad, hogy megvan a maga Atlantisza Kaliforniának is? Nézd meg a megdöbbentő képeket!

Képek: www.slobodnadalmacija.hr.

Ezt is szeretjük