Nem csoda, hogy senki nem lakja a környéket: tűszerű oszlopok alkotják a világ legnagyobb kőerdejét

A madagaszkári Tsingy de Bemaraha Nemzeti Park páratlan mészkőerdejével csábítja az utazókat.

tsingycover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az Indiai-óceánon lévő szigetország, Madagaszkár híres elképesztő tájairól és élővilágának páratlan változatosságáról. Tudósok szerint a szigeten található fajok körülbelül 90%-a endemikus, tehát természetes körülmények között csak itt él.

Van egy része az országnak, amely egyaránt ismert jelentős biodiverzitásáról és lenyűgöző felszíni sajátosságairól. A Madagaszkár nyugati részén elterülő Tsingy de Bemaraha Nemzeti Parkot Madagaszkár kőerdejeként is szokás emlegetni, a felületén emelkedő magas és hegyes mészkőképződmények miatt.  

Tsingy de Bemaraha Nemzeti Park 

A több mint 700 négyzetméteren fekvő Tsingy de Bemaraha Nemzeti Park a világörökség részét képezi. Két részből áll, a Kis Tsingyből és a Nagy Tsingyből. A malgas tsingy szó körülbelül azt jelenti: ahol mezítláb nem járhatsz. Ez kétségkívül találó megfogalmazás az egész térségre, ahol a sajátos eróziónak köszönhetően a mészkövek tűszerű oszlopokká, sűrű kőerdővé alakultak.  

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük