Gyógyító, csodatévő magyar erdő

Ezrek keresik fel Dobronakot

A határon fekvő misztikus erdőben nemcsak egy jót kirándulhatsz, de gyógyírt is találhatsz problémáidra.

Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Dobronak egy csaknem teljes mértékben magyarok lakta falu a szlovéniai Muravidéken, épp a határon. Mivel a helyi nemzeti identitás igen erős, és többségében magyar szót hallani az utcákon, a közigazgatási területét leszámítva magyar vidéken a hazai utazók épp úgy otthon érezhetik magukat, mint pár kilométerrel távolabb, az országhatárokon belül.

Dobronak a magasból

Az egykoron az Esterházyak fennhatósága alá tartozó település ma épp olyannak tűnik, mint bármelyik álmos kis község: az utcákon idősek sétálnak csendesen a főtéren álló templomba vagy a szomszéd utcába a legújabb hírekért, az itt lakók többsége mezőgazdaságból él, a szántóföldeken túl pedig sűrű erdő kezdődik. Mindezek ellenére évente több ezren keresik fel Dobronakot, hogy a tóparton álló titokzatos fák között gyógyírt leljenek súlyos testi vagy lelki betegségeikre.

Misztikus energiamezők

A falu határában található Bakonaki-erdőben érezhető gyógyító energiákat a helyiek régóta ismerik, ám azokat nemrég a tudomány is megerősítette.

26 számozott oszlop jelzi a kimért, pozitív energiasugárzású Hartmann-pontokat, melyek a Föld mágneses hálójából sugározzák gyógyító energiájukat, és orvosolják a legkülönbözőbb fizikai és mentális problémákat.

Az erdőben álló Mária-szobornak a helyiek szerint a lourdes-i energiákhoz hasonló a kisugárzása, és különösen a szívpanaszokra van jó hatással.

A helyiek régóta járnak ide imádkozni, de az utóbbi időben már zarándokutakat is szerveznek a szoborhoz. A megszámozott gyógyító pontokról azt is feljegyezték, melyik milyen betegséget kezel.

A skála igen széles, a pozitív energiák jótékony hatással lehetnek az epe- és vesebetegekre, az érszűkületi panaszokra, a reumára, a köszvényre, a légzési megbetegedésekre, a migrénes panaszokra, a szív-, szem- és fülproblémákra, az emésztési zavarokra, a különböző gyulladásokra, az allergiára és a csontritkulásra, de a hely meglátogatását súlyos betegeknek vagy valamilyen függőségtől szenvedőknek is ajánlják.

A világ 16 gyógyító, csodatévő helye

Nézegess képeket!

Elolvasom

Minden pont gyógyít valamit

A pontok jótékony hatása a helyiek szerint már rövid idő elteltével is érezhető, elegendő 8-30 perc, attól függően, hogy melyik energiaponton tartózkodsz. Különös, hogy az egyik legerősebb energiaáramlást a Szent Vid-kápolnánál mérték, azon a helyen, ahol már évszázadokkal korábban is templom állt.

A II. világháború idején az erdőben bujkáló partizánok súlyosan megrongálták a kápolnát, ám a háború vége felé különös dolog történt: egy partizán súlyosan megsérült, és utolsó erejével a kápolnához vonszolta sérült testét, hogy menedéket leljen éjszakára. Eljött a reggel, ő pedig súlyos sebei ellenére életben maradt, így a háború után személyesen gondoskodott a kápolna felújításáról. Azt beszélik, azon az éjszakán olyasvalamit élt át, ami gyökeresen megváltoztatta életét.

Ha felkeresed a számodra ideális energiapontot, odaérve lazítsd el a tested, ülj le kényelmesen a földre anélkül, hogy keresztbe tennéd a kezed vagy a lábad, és lélegezz mélyen, de erőlködés nélkül. Engedd, hogy a pozitív energia átjárja a testedet, ne beszélgess, és ne is gondolkodj, csak élvezd a feltöltődést!

Legendák földje

A Bakonaki-patakból - melyben a helyiek szerint zöld ruhás, zöld hajú vízi tündérek élnek - mesterségesen duzzasztott tó oázisként látja el vízzel a környező növény- és állatvilágot, nem meglepő tehát, hogy egészen ritka fajok is megtalálhatóak erre, például még egy orchideafajta is honos a környéken. Az idelátogatókat így nemcsak a csodás gyógyulások ígérete vonzza, de sokan keresik fel az erdőt a buja növényzet és a különös gombafajok miatt, a Bakonaki-tó pedig mágnesként vonzza a kirándulókat. A helyiek szerint a tó helyén egykor szántóföld volt, amit az erdőben élő titokzatos szerzetesek műveltek, akikről azóta is sok legenda kering a helyiek között.

Szent Vid-kápolna
Bakonaki-tó

Dobronak csodái

Ha a gyógyítóerdőt veszed célba, előtte vagy utána magát Dobronakot is fedezd fel - ha sétálgatsz egy kicsit a dimbes-dombos utcákon, és szóba elegyedsz a helyiekkel, hamar rá fogsz jönni, hogy a falun belül is jócskán akad látnivaló. A Dobronaki-hegy lankáin például számos borospince, felettük pedig kisebb-nagyobb szőlőskertek találhatók, a hegy tetejéről pedig csodálatos kilátás nyílik a Muravidékre.

Nyerj ötcsillagos kényeztetést!

Ha most feliratkozol az új Femina-hírlevélre, megnyerheted a kétszemélyes, két éjszakára szóló 5 db szállásutalvány egyikét az 5 csillagos Hotel Divinusba. Nincs más dolgod, mint feliratkozni, és részt veszel a sorsoláson.

Feliratkozom és játszom

Promóció

A Paphegy tetején áll a Szent Orbán-kápolna, ennek lábánál pedig egy szőlőtőke nő, ami - a helyiek megesküsznek rá - a világ legősibb szőlőtőkéjének leszármazottja. Ha érdekel a borászat, akkor semmiképpen ne mulaszd el az ampelográfiai kert meglátogatását, ahol megismerheted a különböző szőlőfajták eredetét és besorolásukat is.

Képek: hu.wikipedia.org, Lanfra.

OLVASD EL EZT IS!

bosznia
  • misztikus hely
  • különleges épület

Mi ez, és hogy került ide?

nyerges
  • erdély
  • természeti csoda

Erdély, ahogy sosem láttad

Ezt is szeretjük