4 hely, ahol te is szívesen élnél

Szívfájdító képekkel

Érintetlen természet, tiszta levegő, mesés panoráma, nyugodt, békés mindennapok - íme, négy édeni, kihagyhatatlan hely.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ki ne szeretne olyan helyen élni, melyet még nem érintettek a civilizáció árnyoldalának súlyos bakancsnyomai, ahol a mindennapok nyugodtan és békésen telnek, a derű, az öröm és a hosszú élet titka pedig kézzelfoghatóvá válik?

Ha te is szeretnél egy aprócska szeletet Földünk leginkább érintetlen, természeti szépségekben viszont annál gazdagabb vidékeiből, a következő négy édeni helyet meg kell ismerned.

Oxigén testnek és léleknek: Morzine, Franciaország

Morzine, ez az aprócska alpesi paradicsom, mely a délkelet-francia Portes du Soleil szívében, Haute-Savoie régióban helyezkedik el, tökéletes helyszín, ha vissza akarsz térni a természethez.

A friss, oxigénnel teli levegő, a hatalmas hegyek - többek között a Mont Blanc - nyújtotta felejthetetlen panoráma és az erdők, mezők érintetlen vadsága a testet és a lelket egyaránt új élettel tölti fel. Morzine, ha nem is itt akarsz letelepedni, ideális úti cél, ha szeretnél néhány napot vagy épp hetet a kikapcsolódásnak szentelni, illetve belekóstolnál egy, a nagyvárosokénál jóval nyugodtabb életstílusba.

A folyók szabdalta szurdokvölgyek és a változatos, vadregényes vidék a túrák, a hegyi kerékpározás és a vad vízi evezés szerelmeseit sem hagyja cserben, ám akkor is érdemes itt pihenned, ha nem vágysz aktív kikapcsolódásra.

Már az is életre szóló élménnyel ajándékozhat meg, ha a hegyek és völgyek között megbújó település hagyományos házikóinak egyik teraszáról pillantasz körbe, és csodálkozol rá erre az egyedülálló szépségű vidékre.

Ha hív a vadon szava: Algonquin Park, Kanada

A kanadai Dél-Ontarióban, Torontótól csupán három órás autóútra található Algonquin Tartományi Park illatos fenyőerdeivel, felfedezetlen tájaival, sebes folyóival és páratlan vadvilágával maga a kontinentális értelemben vett földi paradicsom - néhány kempinget és üdülőházat leszámítva teljesen érintetlen terület.

Mintegy 7630 négyzetkilométeres területe hihetetlen mennyiségű, mintegy 2400 tónak ad otthont, emellett 1200 kilométer hosszan szelik át a különféle folyók és patakok, melyeket a legjobb kenuval bebarangolni. A madarak hangján és a vizek csobogásán túl a Kanada első tartományi parkjának számító vidék fái közé nem is szűrődik be másfajta nesz, így tökéletes hely, ha a világ zajától menekül az utazó, de akkor is, ha szeretné megtapasztalni, milyen az élet akkor, ha kizárólag emberként, nem pedig a gondosan megszervezett, olykor pedig meglehetősen túlbonyolított társadalom tagjaként vesz benne részt.

A hely mindemellett a kanadai vadvilág, többek között az itt élő medvék megfigyelésére, továbbá terepbiciklizésre és tereplovaglásra is kiválóan alkalmas.

A természet maga: Patagónia, Chile

A Dél-Amerika legdélebbi részén, Argentína és Chile határán fekvő Patagónia a kontinens kevésbé ismert és még kevésbé benépesített régiója, távol az idegenforgalmi fejlesztésektől és a turisták százaitól.

A gyönyörű erdőkkel, szigetekkel, fjordokkal, jégmezőkkel szabdalt, érintetlen táj nem csupán a földi paradicsom egyik legtökéletesebb példája, de olyan hely, amilyen a világ lehetett akkor, amikor minden elkezdődött. Az Észak- és Dél-Patagóniából álló, az Andoktól az Atlanti-óceánig tartó vidék szűz területek egész sorát tárja az utazó elé, legyen szó síkságokról, fennsíkokról, lélegzetelállító hegyvidékekről, gleccserekről, sebes folyókról, kisebb hajókkal átszelhető fjordokról vagy gőzölgő gejzírmezőkről.

A táj érintetlen és csendes, úgy tűnhet, végtelenjét valójában csak a kék ég határolja, a Földet pedig egyes-egyedül a természet uralja.

A hosszú élet titka: Cotswolds, Anglia

Az Anglia szívének is nevezett, a szigetország közép-nyugati részén húzódó, 40 kilométer széles és 145 kilométer hosszú, hegyes-völgyes területet kiemelkedő természeti szépségnek nyilvánították, egyúttal kiváló példája annak, hogy a paradicsomi tájak nem feltétlenül a trópusi, egzotikus szigetekkel állnak összefüggésben.

Cotswolds tájai a vérbeli vidéki Angliát, egyúttal a természetet és a természetességet testesítik meg, legelésző birkanyájakkal, vágtázó lovakkal, itt-ott megbújó, ősi kastélyokkal és kúriákkal, csillogó tavakkal, kanyargós utakkal, nem utolsósorban pedig üde és buja zölddel, ameddig csak a szem ellát. A táj karakterét a természeten kívül a takaros kis falvacskák, illetve azok barátságos, nyugodt és derűs életstílusa határozza meg.

Ha olyan helyet keresel, netán olyan helyen szeretnél élni, ahol mindenki ismer mindenkit - a lehető legjobb értelemben -, ahol mindig számíthatsz néhány jó szóra és segítő kézre, mindemellett pedig egy kedves mosolyra, Cotswolds vidékét érdemes közelebbről is megnézned magadnak.

Ezt is szeretjük