Alig ötvenen lakják a mesebeli magyar falut, ahol mindenkit tiszta szívvel fogadnak - Tíz apró csodahely itthon
Ezekben a tündéri falvakban nemcsak a táj szépségeiben gyönyörködhetsz, hanem akár meg is szállhatsz.

arka-boríto
beauty and style
Top olvasott cikkek

Magyarországon az utóbbi években új lendületet kapott a belföldi turizmus. Sokan szívesebben fedezik fel hazánk varázslatos kincseit, mint a határon túli országokét, így az igény is megnőtt a színvonalas szálláshelyekre és vendéglátásra.

A legnépszerűbb hazai turistaközpontok főként nagyvárosok, mint Budapest vagy Pécs, de a Balaton, Hévíz és az Északi-középhegység is a gyakran látogatott helyek közé tartozik. Néhány éve ezeknek a népszerű úti céloknak azonban kihívói akadtak.

Fellendült a falusi turizmus

Egyre több ember vágyik a természetbe, a nyugalom és a friss levegő a rohanó világunkban szinte már kincset ér. A falusi turizmus ezért a modern idők „találmányának” tekinthető. Sokan a menő szállodák és városi apartmanok helyett vidéki, apró falvakban töltik a szabadidejüket, miközben élvezik a csodálatos magyar táj szépségeit. A legtöbb apró falucskában vagy környékén sokáig nem volt lehetőségük az utazóknak akár egy-egy éjszakára megszállni, de sok család felismerte a hely vonzerejét, és gyakran saját házukat alakították át vendégházzá. Ezeken a helyeken egy nagyobb városból jött látogató különleges élményt is kaphat: a háztáji ételek, helyben készült borok és pálinkák mellett van, hogy akár disznóvágásra vagy szüretre invitálják szívből az utazókat. Tíz olyan pici falucskát mutatunk, amik a gyönyörű tájaik mellett még szállást is kínálnak.

(Képek forrása: Indafotó, Facebook, borító- és ajánlóképek: Arka - Indafotó/fovarosi.blog.hu.)

Ezt is szeretjük