Megmutatjuk, merre indulj, ha nem vágysz tömegre, csak mesés tájakra

Tippek nyaraláshoz

Nyugalom és csodás környezet!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A kerékpárutak nálunk zsúfolásig megtelnek a hosszú hétvégéken, mivel csak kevés kiépített, biztonságosan végigtekerhető bicikliút van. Ezzel szemben Nyugat-Európában rengeteg kerékpárút várja az aktív nyaralás szerelmeseit.

Európa rengeteg, kényelmesen végigbiciklizhető túraútvonallal vár téged is, a legszebb utak Ausztriában, Olaszországban, Hollandiában, Franciaországban és Spanyolországban vannak.

Ha kedvet kaptál egy külföldi biciklitúrához, a szervezés oroszlánrészét ráadásul az utazási irodák leveszik a válladról.

Lankás bicikliutak mesés tájakon

A fentebb felsorolt országok számos élménykerékpáros túraútvonallal rendelkeznek, amelyek alkalmasak egy teljes biciklis nyaralás eltöltésére, miközben nem igényelnek különösebb erőnlétet.

A sportosabb kerékpározást is bevállalóknak ajánljuk a Bécs-Passau útvonalat, de a síszezon kedvelt úti célját, Muraut sem kell elfelejtened a nyáron.

A kiváló hegyi utakkal, jól kiépített szálláslehetőségekkel rendelkező régió ugyanis nyáron nemcsak a túrázók, de a kerékpárosok paradicsomává is válik.

Ha azonban inkább a sík vidéken haladó terepet részesíted előnyben, akkor Olaszországban javasoljuk számodra a Bolzanóból induló, Garda-tó mellett haladó, majd a kulturális látnivalóiról híres városokat - Verona, Vicenza, Pádua, Velence - érintő útvonalat.

Vagy Hollandiában, a biciklisek Mekkájában tekerhetsz egy lélegzetelállítóan gyönyörű, szigetről szigetre vezető útvonalon: Harlingenből indulva komppal tudsz átjutni a Wadden-szigetekre, majd Vlieland és Terschelling szigetére. Ha nem kedveled a nyári hőséget, de a tenger közelségét annál inkább, akkor ez lesz a tökéletes választás.

Élmény és kényelem

Ma már nálunk is vannak kerékpáros utak szervezésére specializálódott utazási irodák, melyek mindenki számára elérhető ajánlatokkal csábítanak a hazánkban egyelőre szokatlannak tekinthető nyaralási formára.

Az általuk nyújtott szolgáltatások magas színvonalúak, igényes szálláshelyeket kínálnak végig a túra során, a kényelmetekről pedig csomagszállítással, kerékpáros transzferbuszok biztosításával is tudnak gondoskodni, amennyiben erre igényetek lenne.

Így nem is lesz más dolgod, mint elindulni például egy szép, tiszta vizű osztrák folyó mentén, élvezni a tájat, időnként beiktatni egy-egy pihenőt, hogy megkóstolhassátok a helyi specialitásokat. Majd a nap végén el tudjátok foglalni az előre leszervezett, kényelmes szállást, ahol már vár a nap folyamán odaszállított poggyász.

Bűbájos képek! Így utaztak 100 évvel ezelőtt az emberek

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ezeken az  egyéni kerékpártúrákon nyugodtan haladhattok a saját tempótokban, nem kell csoporthoz igazodni, és menet közben minden előre le van szervezve. Neked csak az élménnyel kell törődnöd.

Biciklivel a Föld körül

Ha a biciklizés szerelmese vagy, olvasd el írásunkat arról a fiatal magyar párról, akik nemcsak egy egy-két hetes biciklitúrára indultak, hanem az egész világot körbebiciklizték.

Ezt is szeretjük