Biciklivel kerüli meg a Földet a magyar házaspár
Fotókon az út!
Ezer napja van úton a fekvő kerékpárjaikkal a Földet megkerülő fiatal magyar házaspár.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Zita és Árpád csupán napi 2735 forintból élnek és utaznak a világ körül, de nagyon gazdagnak és szerencsésnek érzik magukat. Félúton járnak az Egyenlítő és a Déli-sark között, és hamarosan időutazók lesznek. A magyar házaspár elhatározta, fekvő kerékpárjaikon negyvenezer kilométert megtéve megkerülik a Földet. 

A nagy kalandra vállalkozó fiatalok jelenleg Új-Zélandon járnak, ezernapos útjuk alatt eddig 24 400 kilométert tettek meg különleges fekvő kerékpárjaikon. Zitáék az USA után Közép- és Dél-Amerika országain keresztül folytatják kalandos világ körüli útjukat, melyet 2015 szeptemberében szeretnének befejezni Magyarországon.

- Ma ezredik napja, hogy elindultunk Budapestről. Mivel rengetegszer megkaptuk a kérdést, hogy kinek van erre ideje és pénze, ezért a kezdetektől fogva fillérre pontos táblázatot vezetünk a költségeinkről, amely ezer sorhoz ért, ezért most publikáljuk. A számokból kiderül, hogy havonta 82 ezer forintot költünk fejenként, ami napi 2735 forintnak felel meg.

Egy autó árát spóroltuk össze indulás előtt, de az autó helyett a világot választottuk. A pontos költségeket azok kordában tartása végett vezetjük, és azért, hogy példánkkal megmutassuk, hogy kellő tervezéssel, okosan, nyitott szívvel és lélekkel, kerékpáron és sátorral utazva ilyen kevésből is ki lehet hozni egy utazást - amelynek a végén garantáltan gazdagabban, élményekkel feltöltődve fogunk hazaérkezni - nyilatkozta Árpád, aki szerint a világ felfedezése elsősorban elhatározás kérdése.

Zita és Árpád kalandjait a naponta frissülő Facebook-oldalukon, valamint nagyon részletes, személyes hangvételű blogjukon követhetik nyomon az érdeklődők. 

Mire büszkék a magyarok Budapesten?

Ha kíváncsi vagy, mit ajánl legszívesebben a fővárosból egy magyar ember, nézd meg a videót!

Ezt is szeretjük