Európát így csak a madarak láthatják: sosem látott képeket mutattak meg vidékeiről

Európa látnivalóit madártávlatból mutatja meg a National Geographic tévécsatorna.

Europa-magasbol-colosseum-fort-bourtange
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hatalmas katedrálisok, középkori várak és erődök, szélmalmok és tulipánmezők - Európa ismert helyei, melyeket most új perspektívából figyelhet meg az ember. A National Geographic tévécsatorna új sorozata különleges légi felvételeken keresztül mutatja be a kontinens legmegkapóbb természeti, kulturális és építészeti kincseit.

A november 10-én debütáló Európa a magasból című szériát hat különböző országban forgatták egyetlen év alatt, így a nem mindennapi légi felvételeken az is megfigyelhető, hogyan változik az évszakokkal együtt a táj. A gyorsított felvételeken holland tulipánmezők borulnak virágba néhány másodperc alatt, és impozáns alpesi vízesések dermednek jéggé a szemünk láttára.

Európa csodái madártávlatból

A National Geographic által közzétett fotókon jól látszik, mennyire gyönyörű a kontinens madártávlatból is. A római Colosseumtól kezdve a holland tulipánföldeken át egy óriási külszíni bányáig számos káprázatos helyet megmutatnak a képek. Az Európa a magasból sorozat - mely egyébként vasárnaponként 22 órakor lesz látható - minden epizódja más-más országot mutat be, bejárva a legendás építményeket és az emberi tevékenység formálta tájakat.

(A fotók és az információk forrása: National Geographic Channel tévécsatorna.)

A cikk az ajánló után folytatódik

Ezt is szeretjük