Levegőben lógó rinocérosz és Rocky Balboa: Európa 8 legfurcsább szobra, amit nem tudunk hova tenni

Sok városban unalmasnak találták a történelmi alakokat ábrázoló szobrokat, és egészen vicces alkotásokkal helyettesítették őket.

szobor9
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A szobrok általában egy neves történelmi alaknak, hősnek kívánnak emléket állítani, hogy az utókor számára is fennmaradjon az emléke azoknak, akik sokat tettek az országért vagy az adott városért. Ez azonban nem mindenhol van így.

Gondolj bele, békésen sétálsz az utcán, és egyszer csak egy óriási rinocéroszt látsz lógni a levegőből. Ez a furcsaság sok embernél a mindennapok része, hiszen vannak olyan európai városok, ahol teljesen komolyan gondolták ezeknek a meghökkentő szobroknak a felállítását.

A művészet nem ismer lehetetlent

Bár az egész világon találhatók érdekes és furcsa szobrok, nekünk nem kell messzire mennünk, hiszen Európában is rengeteg művészeti csodába lehet belefutni. Bár az alkotók sokszor csak egyedi művészi látásmódjukat vagy véleményüket szeretnék kifejezni a szobrokon, az alkotások idővel igazi turistalátványossággá válnak, és a világ minden tájáról érkeznek olyanok, akik élőben is szeretnék megcsodálni a nem mindennapi műveket.

(Borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük