Így láthatják a madarak az erdőt: fára felfüggesztett faházak, melyeket akár te is kibérelhetsz
Ezekben a gömb alakú faházakban úgy érezheted, mintha egy lennél a természettel.

erdei-házikó
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gondolkodtál már rajta, milyen lehet madárnak lenni, és a fák ágai között éjszakázni? Pontosan ezt az élményt tudják megadni a Free Spirit Spheres hotel faágak közé függesztett, kerek faházai. Persze nem egészen, mert ezekben a faházakban tökéletes a komfort, és a franciaágy kényelmében, a tündérien berendezett szobádban szinte el is felejtheted, hogy a szabadban lógsz a fák között.

A Free Spirit Spheres hotel ötlete Tom Chudleigh fejéből pattant ki még az 1990-es években, így születtek meg ezek a bájos és kényelmes faházikók, melyek nemcsak mutatósak, de tökéletesen illeszkednek a kanadai erdő látképébe. A kör az egységet, a természethez tartozást jelképezi.

Akár a madarak az erdőben

A három-négy méter magasságban lógó kabinok a Vancouver-szigeten találhatóak, 60 kilométerre északra Nanaimótól. A repülő legközelebb Vancouverben száll le, innen komppal lehet átjutni a szigetre. Autóval nagyjából négy óra az út.

erdei-házikó3
Fotó: flickr / Nicolás Boullosa

Mindegyik házikó fala fakeretbe helyezett üvegszál, így ellenállnak az elemeknek. A rögzítés szilárd, tehát az erős széltől sem kell tartani, viszont a könnyű szerkezet miatt a gömb dülöngél, ha a lakói mozognak. A szobák átmérője körülbelül három méter, belülről mahagóni- és tíkfa burkolatokkal találkozhatnak a vendégek. Legfeljebb két személy számára kényelmes a kabin. A mosdó és a fürdőszoba a talajszinten található, pár méterre a lakógömbtől.

A kabin ára egy éjszakára 84-88 ezer forint, ebben nincs benne a reggeli, mert a hotelben nincs büfé, viszont a közelben rengeteg bár és étterem található.

A készítők azért találták ki az erdei hotel ötletét, mert be szerették volna bizonyítani, hogy be lehet népesíteni úgy is az erdőt, ha nem vágjuk ki előtte. Hogy a fákat lehet alapként használni, és így máris sokkal fontosabb lesz az egészséges ökoszisztéma megőrzése, mert ezzel egy időben biztosítjuk házunk szilárd alapját is.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ez az apró ház is Kanadában van

Kanada erdői vad szépségükkel inspirálják az építészeket. Így született meg ennek a belül tágas, de kívülről pöttöm házikónak az ötlete is. 

A képek forrása: Free Spirit Spheres, Flickr / Nicolás Boullosa.

A cover fotót készítette: Flickr / Kyle Greenberg.

Ezt is szeretjük