Dubajba? Bármikor! (x)
Több, mint csak sivatag és felhőkarcolók

1. cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A 2023-as év is tartogat bőven újdonságokat, amiért érdemes elutazni, vagy visszatérni Dubajba.

Aki már járt itt tanúsíthatja, hogy milyen hihetetlen mennyiségű és minőségű program, szórakozási lehetőség, látnivaló várja azokat a látogatókat, akik nem csak a tengerparti pihenés miatt utaznak ide. 

Számunkra Dubaj még mindig inkább egzotikus helyszín, amelyet a téli időszakra tartogatunk. De talán érdemes tudni, hogy egyre többen választják Dubajt a nyári időszakban is és nem titok, hogy miért. Ilyenkor számos kedvezményes ajánlattal várják az ideutazókat, hiszen nem csak a repülőjegy ára, de a szállodai szobaárak is jóval alacsonyabbak, és a belépőjegyek is nagyjából féláron érhetőek el.

De hogy miért is érdemes elutazni ide?

Mi egyebet nyújthat a város a csillogó felhőkarcolókon és luxus üzleteken kívül?  Nos, van egy pár ajánlatunk.

Művészet, kultúra kedvelők számára kötelező a Jövő Múzeuma, mely lassan egy éve fogadja a látogatókat, de még mindig hetekkel előre kell jegyet vásárolni, hogy valóban bejussunk ide. 

Fizetett tartalom.
Fizetett tartalom.

Kívül-belül fantasztikus építészeti megoldásokkal, futurisztikus tartalommal szédíti el a látogatókat. Érdekesség, hogy az épületen olvasható kalligráfia nem csak díszítés, hanem valódi idézetek Dubaj uralkodójától.

A Mohammed bin Rashid Könyvtár 2022 júniusában nyitott meg. Szinte teljesen automatizált könyvbérlési megoldásokkal találkozhatunk itt és egy hatalmas értékű múzeum is helyet kapott az épület legfelső emeletén. Az itt látható első kiadású ritkaságok a világ nagy aukciós házainak árveréseiből kerültek ide. Könyvmolyoknak és könyvritkaságokért rajongóknak ideális választás, tekintettel arra, hogy eredeti Shakespeare, Dante műveken kívül az arab világban kiadott korai, egyedülálló könyvek, albumok is megtalálhatóak itt a mintegy 600 000 nyomtatott és digitális mű mellett.

Fizetett tartalom.
Fizetett tartalom.

 Az EXPO City újonnan, 2022 októberében nyitott meg a 2020-as világkiállítás helyszínén. A kiállításra felépített pavilonok némelyike megmaradt és ma is látogatható, de az épületek egy része is hasznosított, hiszen egy innovatív, a fenntarthatóságra épített szórakoztató negyedet alakítottak itt ki. Koncertek, kiállítások, éttermek biztosítják az egész napos programot kicsiknek és nagyoknak.

Fizetett tartalom.
Fizetett tartalom.

Aki inkább a kalandokat szereti és kipróbálná magát egy kicsit extrémebb helyzetekben is, annak bátran ajánljuk a hőlégballont vagy akár egy helikopteres városnézést Dubaj felett. Tériszonnyal küszködőknek hatalmas erőpróba a Skyviews hotel tetején kialakított, vagy 200 méter magasban lévő tetőterasz, ahol kávézás helyett a terasz peremén sétálhatunk körbe, majdnem szabadon. Ok, tényleg csak majdnem, mert azért jókora biztonsági kötelekkel vagyunk rögzítve, hiszen fő a biztonság. 

De azért így is elég izgalmasan hangzik, ugye? 

Szerintünk igen, sőt tanúsíthatjuk is, hogy izgalmas, hiszen mi már kipróbáltuk. És Ön?

Fizetett tartalom.
Fizetett tartalom.

(Képek forrása: Dubaji Turisztikai Hivatal)

Ezt is szeretjük