Dubaj - Az élmények városa (x)

A Dubajba látogatók nem csak a kelet varázslatos hangulatát tapasztalhatják meg, hanem rengeteg kulturális, művészeti és szórakoztató élményben is részesülhetnek.

Dubaj - Az élmények városa (x)
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Dubaj legújabb nevezetessége, az „élő múzeumnak” nevezett  Jövő Múzeuma (Museum of the Future), amely 2022. február 22-én nyitotta meg kapuit és azt vizsgálja, hogy a világ, amelyben élünk, miként fejlődhet a következő évtizedekben a tudomány és a technológia felhasználásával. 

A négy szinten elhelyezkedő attrakció különböző témakörökre fókuszál;  ökoszisztéma, biomérnökség, világűr és közlekedés, miközben kiállításokkal nyűgözi le a látogatókat, amelyek betekintést engednek a jövőbe. A múzeum ikonikus kulturális mérföldkőnek és a jövőbeli innovációk központjának ígérkezik.

Fizetett tartalom.
Fizetett tartalom.

Szintén nemrégiben nyílt meg a város új látványossága, a Sky Views Dubai, amely új magasságokba emeli a városnézést – a szó szoros értelmében.  Panorámás üveglift repíti a látogatókat  219.5 méteres magasságba a kilátóhoz, ahol minden irányból fantasztikus panoráma nyílik Dubajra.  A bátrabbak kipróbálhatják a 46 méter hosszú üvegjárdát (Sky Glass), mely a szálloda két ikonikus tornyát köti össze. A legbátrabbak lecsúszhatnak a szálloda 53. emeletéről az 52-re, egy üvegből készült csúszdán (Glass Slide), a legeslegbátrabbak pedig kipróbálhatják az adrenalinbombával is felérő, védőkorlát nélküli szabadtéri sétát a magasban, a hotel peremén (Edge Walk) – természetesen a megfelelő biztonsági előírások betartásával, mint például a biztonsági heveder használata.

Fizetett tartalom.
Fizetett tartalom.

A képzőművészetet kedvelők számára kihagyhatatlan a Jaddaf Waterfront-on található Jameel Arts Center, amely a helyi és nemzetközi művészek modern és kortárs alkotásainak kiállítására szolgál. A Dubai Nemzetközi Repülőtér és a Dubai Fesztiválváros közelében található Jameel Arts Center küldetésének tekinti a művészek és kreatív közösségek támogatását egyéni és csoportos kiállítások rendezésével, amelyek alkotásai az Art Jameel gyűjteményből, valamint regionális és nemzetközi együttműködésekből származnak.

Az Etihad Múzeumba (Etihad Museum) ellátogatni szinte kötelező program azokak turistáknak, akik szeretnének többet megtudni az Egyesült Arab Emírségekről, annak  történelméről, kultúrájáról és örökségéről. A több mint 25 000 négyzetméternyi területen elhelyezkedő interaktív kiállításokon és bemutatókon keresztül a látogatók megtudhatják, hogyan alakult ki az ország alig több mint 50 évvel ezelőtt. Rendszeres rendezvények, workshopok és túrák biztosítanak  további ismereteket.

Dubaj kulturálisan gazdag szokásainak és hagyományainak jobb megértéséhez kihagyhatatlan a Sheikh Mohammed Kulturális Megértés Központjának (Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding - SMCCU) meglátogatása. A központot azért hozták létre, hogy segítsen a látogatóknak betekintést nyerni a helyi kultúrába és az Egyesült Arab Emírségek történelmébe. Az Al Fahidi történelmi negyedben található központ látogatói számos programot élvezhetnek, a hagyományos konyha ételeinek kóstolásától kezdve az emirátusbeliekkel a helyi életről folytatott beszélgetésekig.

Külön érdekesség, hogy a Ramadán ideje alatt a kulturális ebéd helyett – tekintettel a böjti időszakra – esti, ún. Iftar programot tartanak, melynek során nem csak az ilyenkor szokásos ünnepi ételeket kóstolhatjuk meg, hanem számos tematikus programot is biztosítanak, mint pl. mecset látogatás vagy kalligrafikus írás bemutató.

A Ramadán ideje alatt is várja a látogatókat Dubaj, a közhiedelemmel ellentétben az üzlete nyitva tartanak, sőt hosszabbított nyitva tartással üzemelnek. 

Fizetett tartalom.
Fizetett tartalom.

 Kicsik és nagyok egyaránt fantasztikus szórakoztató programok részesei lehetnek a régió legnagyobb hármas vidámparkjában a Dubai Parks & Resorts - ban.  A Motiongate Dubai elhozza Hollywood legkedveltebb karaktereit, míg a Bollywood Parks Dubai az első olyan vidámpark, amely Bollywood, India virágzó filmiparának látványosságaira épül. A fiatalok és a szívükben fiatalok egyaránt imádni fogják a LEGOLAND Dubai - t, valamint a LEGOLAND Water Parkot, amelyek felépítéséhez  több mint 15.000 Lego modellt és 60 millió LEGO kockát használtak fel. Egyedülálló élmény a MINILAND a LEGOLAND Dubai - ban – amely egy beltéri, légkondicionált interaktív terület a világ legújabb LEGO épületével, a Burj Khalifával és Dubai Skyline-nal.

Fizetett tartalom.
Fizetett tartalom.

Rengeteg lehetőség áll a vadon élő állatok és a természet szerelmeseinek rendelkezésére városszerte, de  talán a legemlékezetesebb a  Green Planet esőerdő. Ez  egy zárt ökoszisztéma, amely újrateremti a trópusi erdők varázslatos világát több mint 3000 növény és állatfaj reprezentálásával, valamint a világ legnagyobb beltéri, ember alkotta  fájával. A szabadon élő lajhárokkal, lemúrokkal, wallabikkal való találkozás teszik feledhetetlenné az itt szerzett élményeket.

Dubaj számtalan egyéb szórakoztató programot kínál,  megunhatatlan élményekkel gazdagítva a turistákat, ha olyan helyekre térnek be, mint például a Tepfactor, Jumble, Brass Monkey, Roll Disco, Top Golf, MOTIONGATE*, hogy csak néhány lehetőséget említsünk.

Fizetett tartalom.
Fizetett tartalom.

Egy biztos, Dubajban nincs egy unalmas perc sem! Nem csak a nappalok, hanem az esték is  fantasztikus kikapcsolódást és csodálatos élményeket biztosítanak az idelátogatók számára, akik egészen biztosan visszatérnek, hogy felfedezzék  a város további meglepetéseit.

Ezt is szeretjük