Dubaj brutális tempóban fejlődik: már megint új dolgokkal várják a turistákat

Ha pár éve jártál már Dubajban, 2018-ban akkor is láthatsz újdonságokat.

dubai 2
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Dubaj a világ egyik legdinamikusabban fejlődő városa, mely erőforrásai jelentős részét arra fordítja, hogy mindig újabb és újabb szenzációkkal kápráztassa el a turistákat. Folyamatosan készülnek el a látványos és izgalmas projektek, így akkor is rengeteg dolog vár, ha néhány éve már megfordultál itt.

A város élen jár a világon is egyedülálló méretű vállalkozások megvalósításában, melyek végtelen szórakozást kínálnak az adrenalinlöketre, tengerparti lazításra, alkudozós bevásárlásra vagy éppen parádés előadásokra szomjazó közönségnek. Dubaj vadonatúj látnivalóit megismerve garantáltan élményekkel telve térsz majd haza.

La Mer és a Laguna Waterpark

La Mer meseszép, homokos tengerpartján nemcsak jól felszerelt strand, pálmafák és hűsítő habok várnak. Az eklektikus éttermekkel, boltokkal, kávézókkal zsúfolt parton folyamatosan nyílnak új helyek. Az igazi szenzáció azonban 2018-ban a Laguna Waterpark.

dubai la mer

A vízi élménypark nemcsak az óriáscsúszdák szerelmeseinek kínál szórakozást, de rögtön négy részleget is nyitott. Ezek a Surf, a Relax, a Slide és a Splash - azaz a szörf, a lazítás, a csúszdázás és a csobbanás -, melyek közt olyan lehetőségek is felbukkannak, amelyeket a Közel-Keleten sehol másutt nem próbálhatsz ki.

laguna waterpark

A vízi társalgó relaxáló, kényeztető pihenése mellett kialakítottak külön gyerekzónát, óriási szörfgépet, vadvízi evezésre hasonlító játékot, sőt, egy úgynevezett esőerődöt is.

A cikk az ajánló után folytatódik

A La Perle műsora

Az Al Habtoor City vibráló centrumot képez Dubaj városában, közvetlenül a csatorna partjai mellett. Itt kapott helyett a La Perle, mely a régió első állandó előadásokat tartó színháza, ahol évente 450 alkalommal lépnek az akrobaták és artisták gravitációt meghazudtoló bemutatóval.

dubai la perle

Az 1300 ülőhelyet biztosító, óriási színház magával ragadó légi show-ját a legendás Franco Dragone rendezte. Az élményt a csúcstechnikát alkalmazó vízi színpad teszi teljessé, melyre minden egyes ülés személyes, közeli rálátást biztosít. A színpad szinte másodpercek alatt telik fel 2,7 millió liter vízzel, majd ugyanilyen gyorsan változik vissza.

Dubaj Keret

A Dubai Frame - magyarul Dubaj Keret - egy új, páratlan látnivaló a város horizontján. A Zabeel Parkban megépített, 150 méter magas mérnöki csoda a világ legnagyobb képkerete, melyet 2018 januárjában nyitottak meg a nagyközönség előtt.

dubai-keret

A keret tetejére lift viszi a látogatókat, akik 360 fokos látószögben csodálhatják meg Deira óvárosát, az Arab-öböl csillámló vizét, a sivatag közeli dűnéit vagy a Dubaj Marinát. Az építmény két oldalának oszlopait egy 93 méter hosszú híd köti össze, melynek üvegpadlója már-már azt az érzést kelti, mintha a turisták a levegőben járnának szédítő magasan. Észak felé nézve a hagyományos, öreg Dubaj látszik apró házakkal, bazárokkal, míg a másik irányban a felhőkarcolókkal teli újváros ragadja meg a tekintetet.

Dubai Safari Park

2018-ban nyitott meg szintén a Dubai Safari Park is, mely izgalmas, interaktív, ismeretterjesztő szórakozást kínál a gyerekeknek és a felnőtt látogatóknak egyaránt. A több részre osztott park szafarifalujában busz viszi a vendégeket egy afrikai és ázsiai érdekességeket felölelő túrára. Útba esik a víziló-kiállítás, a páviánok kanyonja és a zsiráfokat, zebrákat felvonultató szavanna is. Az út csúcspontja az oroszlánok és gepárdok pihenőhelye, a tigrisek vízesései, a krokodilok medencéi és a fehér rinocéroszok területe, melyeket a park szaporítani is megpróbál majd.

safari

Az arab falu ennél rövidebb kalandot ígér, ám nem kevésbé izgalmas, hiszen ez a helyi élővilágra koncentrál. A látogatók itt kis villamoson ülve ismerhetik meg a sivatag csodáit. Nemcsak a széles körben ismert struccok, antilopok, muflonok és gazellák élnek itt, de az olyan különleges, vadon már szinte kihalt fajok is, mint a ritka arab farkas.

A harmadik afrikai faluban az óriási elefánttól az apró szurikátáig számos emlőssel találkozhatsz, de az igazi szenzációk a rengeteg fajt felvonultató madár- és hüllőházak, valamint a főemlősök létesítménye, mely külső és belső térrel is rendelkezik. Végül a törpe vízilovakat óriási akváriumukban akár a víz alatt is láthatod.

Shoppingolás a City Walk utcáin

Dubajban a vásárolgatás is igazi élmény. Noha már eddig is számos helyen lehetett a városban órákon át shoppingolni, a City Walk izgalmas újdonságot jelent. Az üzletek hatalmas választéka mellett szórakozóhelyekből és jobbnál jobb éttermekből sincs hiány.

dubai city walk 2

Tegyél egy nagy sétát az európai stílusú utcákon, fedezd fel a modern kávézókat, butikokat, vagy kóstold meg az isteni török jégkrémet és az egzotikus, arab édességeket. A környéken folyamatosan pezseg az élet, ráadásul a Dubaj arculatát meghatározó felhőkarcolóra, a Burj Khalifára is innen nyílik az egyik legjobb rálátás.

dubai city walk

A sikkes shopok, művészien kialakított belső terek és nyüzsgő központok útvesztőjében kihagyhatatlan különlegességet jelent az arcade játékok otthona, a Hub Zero, a Green Planet buja flórát és faunát rejtő biodómja vagy a Mattel Play! fejlesztő játéktengere. Ami az ízeket illeti, a kavalkádból kiemelkedik a modern indiai finomságokat kínáló Farzi Cafe, az Aubaine francia vására, Cocoa Kitchen édességekre fókuszált választéka, illetve a Sikka Cafe, ahol az emirátusok konyháját élvezheted.

Al Seef kerülete

Érdemes felkeresni a várost kettészelő, ikonikus Dubai Creek partján Al Seef kerületét, mely a metropolisz virágzó kulturális öröksége köré épült. A környék nemcsak a folyamatos fejlődésben vesz részt, de a helyi gyökereket is nagy becsben tartja.

dubai al seef

Al Seef utcáit áthatja Dubaj gyöngyhalász múltja és az arab tradíciók, még akkor is, ha ezt visszafogott, ultramodern építészeti stílus veszi körül. Itt megismerkedhetsz azzal, milyen volt Dubaj a kezdetek kezdetén, miközben mindezt hazai projektkoncepciókkal és világméretű márkák befektetéseivel ötvözik.

Kincsek a föld alatt

Míg Dubajba biztonságban, szabadon járhatnak a turisták kedvükre, addig sajnos nem minden arab országban ilyen jó a helyzet. Pakisztán még mindig veszélyes, így a barlangjaiban rejtőző csodákat a legtöbben csak fotókon láthatják.

Ezt is szeretjük