10 mesebeli falu a Cserehát lankái alatt: festői dombok között bújnak meg

A Cserehát völgyeiben gyönyörű települések várják a túrázókat.

Cserehát falvai
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Cserehát az Északi-középhegység gyönyörű vidéke a szlovák-magyar határtól délre, mely a Sajó és a Hernád völgye között húzódik meg. A lankákon több érdekes kirándulóhely és gyönyörű település található.

Az átlagosan mindössze 250-300 méter magas, szelíden hullámzó dombvidék völgyeiben megbújó falvak egy csapásra lenyűgözik az érkezőket. A környék változatos, mégis könnyen teljesíthető túráknak ad helyszínt.

Falvak a Cserehát vidékén

A Csereháton végigvezet az Országos Kéktúra útvonala, de a piros túrajelzést követve, vagy tanösvényeken is bejárható a vidék. A dombság völgyében található az ország legkisebbnek mondott települése, de több gyönyörű faluban érdemes tenni egy-egy nagy sétát.

(Borító- és ajánlóképek: Indafotó/Puffancsh725, Wikipédia/Tothh417.)

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük