Ezt tartják az 5 legszebb városnak - Nézd meg, hányadik Budapest!
A turisták szavaztak, a csodás legek közé méltán került be a magyar főváros.

nagykep?cikkid=162312&kep=firenze11-lead

Dia

		1. Firenze	Firenze páratlan történelmével, művészetével és építészetével nyerte el a világ legjobb városa címet. A reneszánsz szülőföldje az utóbbi években modern átalakuláson esett át: a városban van a világ egyik legmenőbb főzőiskolája, de kortárs kultúrája is virágzik. Az Itáliai-félszigeten fekvő Firenzében közel 370 ezren laknak - őket irigylik az amerika lap olvasói a leginkább. A képen látható firenzei dóm a város egyik csodája.


1. Firenze

Firenze páratlan történelmével, művészetével és építészetével nyerte el a világ legjobb városa címet. A reneszánsz szülőföldje az utóbbi években modern átalakuláson esett át: a városban van a világ egyik legmenőbb főzőiskolája, de kortárs kultúrája is virágzik. Az Itáliai-félszigeten fekvő Firenzében közel 370 ezren laknak - őket irigylik az amerika lap olvasói a leginkább. A képen látható firenzei dóm a város egyik csodája.

Fotó: Wikipédia/Florence

Dia

	2. Budapest	A magazin olvasói szerint a festői Budapest szecessziós épületei varázslatosak. Kiemelik a több évszázada működő termálfürdőket, és emlegetik a képen látható Lánchidat és környékét is. A New York Kávéház süteményeiről, az éjszakai életről, a mesés Dunáról és természetesen a gulyásról is elismerően írnak. A szavazáson második lett Budapest.

2. Budapest

A magazin olvasói szerint a festői Budapest szecessziós épületei varázslatosak. Kiemelik a több évszázada működő termálfürdőket, és emlegetik a képen látható Lánchidat és környékét is. A New York Kávéház süteményeiről, az éjszakai életről, a mesés Dunáról és természetesen a gulyásról is elismerően írnak. A szavazáson második lett Budapest.

Fotó: Wikipédia/Budapest

Dia

	3. Bécs	A nagyszerű harmadik helyet a gyönyörű Bécs szerezte meg, a város művészete és szellemisége lenyűgözte a szavazókat. Ausztria fővárosának pezsgő kultúrája sokakat rabul ejt. Mesés épületei, izgalmas utcái valódi feltöltődést kínálnak a turistáknak. A magazin a bécsi nevezetességek közül megemlíti Schönbrunn csodáit, a képen látható Károly-templomot és a finom Sacher tortát is.

3. Bécs

A nagyszerű harmadik helyet a gyönyörű Bécs szerezte meg, a város művészete és szellemisége lenyűgözte a szavazókat. Ausztria fővárosának pezsgő kultúrája sokakat rabul ejt. Mesés épületei, izgalmas utcái valódi feltöltődést kínálnak a turistáknak. A magazin a bécsi nevezetességek közül megemlíti Schönbrunn csodáit, a képen látható Károly-templomot és a finom Sacher tortát is.

Fotó: Wikipédia/Wien

Dia

	4. Sydney	Ausztrália legnagyobb városa ideális kikapcsolódás azoknak, akik szeretnének elmenekülni a hétköznapok forgatagából. A kultúrától lüktető település egész évben tökéletes úti cél, míg nyaranta a strandok teszik felejthetetlenné Sydney-t a magazin olvasói szerint - akik az előkelő negyedik helyet szavazták meg neki.

4. Sydney

Ausztrália legnagyobb városa ideális kikapcsolódás azoknak, akik szeretnének elmenekülni a hétköznapok forgatagából. A kultúrától lüktető település egész évben tökéletes úti cél, míg nyaranta a strandok teszik felejthetetlenné Sydney-t a magazin olvasói szerint - akik az előkelő negyedik helyet szavazták meg neki.

Fotó: Wikipédia/Sydney

Dia

	5. Párizs	Párizs ikonikus nevezetességeit, világhírű múzeumait és macskaköves utcáit figyelembe véve az ötödik helyet szavazták meg a városnak. A hangulatos kávézók, a történelmi épületek mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy Párizs a világ egyik legszebb városa lehessen. Notre Dame, Champs-Élysées, Louvre - a lista szinte végeláthatatlan, akár az az öröm, ami Párizsban tölti el a turistákat.

5. Párizs

Párizs ikonikus nevezetességeit, világhírű múzeumait és macskaköves utcáit figyelembe véve az ötödik helyet szavazták meg a városnak. A hangulatos kávézók, a történelmi épületek mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy Párizs a világ egyik legszebb városa lehessen. Notre Dame, Champs-Élysées, Louvre - a lista szinte végeláthatatlan, akár az az öröm, ami Párizsban tölti el a turistákat.

Fotó: Wikipédia/Paris
Ezt is szeretjük
Fotó: