27. Budapest Borfesztivál (x)
Európa egyik legszebb borfesztiválja 2018. szeptember 6-9. között a Budai Vár teraszain.

borfesztival 4
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Budapest Borfesztivál 27. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros talán legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. Az idei év fókuszába a Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. 

A Balaton MOST program arra inspirál, hogy nyár végén a fürdőruhákkal és gumimatracokkal együtt ne tegyük a Balatont is a fiók mélyére, hiszen gyönyörű tavunk rengeteg élményt rejt egész évben. 

Pár Borpár - szakmai kóstolók a Budapest Borfesztiválon. A játékos kóstolóprogram keretében az előre meghirdetett borpárok bemutatásával a borászok szakmai érdekességeket kínálnak a látogatóknak, olyan borpárok segítségével, melyek két tagja csak egyetlen jellemzőben különbözik. A borpárok fellelhetőségéről a helyszínen kis füzet tájékoztatja az érdeklődőket. 

VinAgora Taste of Hungary: Magyarország legszebb borai

A különleges szakmai program elsődleges célja, hogy szigorúan válogatott borokon keresztül felhívja a figyelmet a magyar borok sokszínűségére, a helyi szőlőfajták és hazai borstílusok sajátosságaira. 

A Borfesztivál idén a Balatonra és a tó körül található borászatokra, borokra szeretné felhívni a figyelmet a Balaton MOST program keretében, így számos hasznos információt találhatunk a Balatonról, gasztronómiájáról, jellegzetes borairól. 

A Balaton az ott élők által üzen: a nyár után fedezzük fel ezt a csodás helyet ősszel, télen és tavasszal is. A Borfesztivál több mint húsz balatoni borászától bátran kérdezzük meg, hogy milyen élményeket, titkokat, csodákat rejt a térség év közben.

A Borfesztiválnak már elengedhetetlen része a Butlers Borkvíz Bár interaktív sátor, ahol számtalan, borral kapcsolatos érdekesség található a NÉBIH Borászati és Alkoholos Italok Igazgatósága közreműködésével. A játék végén a megszerzett tudás tesztelhető, az ajándék garantált! 

Újdonság a Borfesztiválon a Vinometer online borkóstoló alkalmazás által kínált program. A Vinometer szakértői különböző tematikus kóstoló útvonalakat állítanak össze. A játékban részt vevők minden állomáson megkóstolnak egy-egy bort, melyet a Vinometer alkalmazás segítségével értékelnek. A nap végén a legjobbra értékelt borok közül egy-egy palackot kisorsolnak.

Koncertek, fellépők

Nagyszerű művészek, előadók készülnek az idei Borfesztiválra, hogy négy színpadon szórakoztassák a közérdeműt. Első nap fellép a Kéknyúl, majd a nap nagykoncertjét a Kiscsillag együttes adja. Pénteken a nagyszínpadon a Tárkány Művek, majd Mörk koncertezik, este pedig Boban Marcovic fia, Marco Marcovic lép fel.

Szombaton a jazzé a főszerep. A nagyszínpadra a Rafael Márió Trió, a Gereben Zita Quintet és a Bágyi Balázs Quartet készül műsorral, este fellép a Stúdió11, majd a Koós-Hutás Áron E.T. Project. Vasárnap a népzene kerül a középpontba: egész nap folklór várja a látogatókat. 

Jegyezd fel a naptárba:Budapest Borfesztivál a barátokkal szeptember 6-10. között!”

Ezt is szeretjük