9 kihagyhatatlan hely, ha Brüsszelben jársz
Nézd meg a Pisilő kisfiút és Brüsszel többi népszerű látnivalóját!

Dia

 	Pisilő kisfiú  	Óriási látványosságnak számít a belga fővárosban, Brüsszelben a Manneken Pis. Ez a kis bronz szökőkút-szobor, mely egy, a kút medencéjébe vizelő kisfiút ábrázol, mindössze 58 centiméter. Bizonyos alkalmakkor a szobrot jelmezbe öltöztetik, természetesen úgy, hogy mindennapi feladatát elvégezhesse. 

Pisilő kisfiú

Óriási látványosságnak számít a belga fővárosban, Brüsszelben a Manneken Pis. Ez a kis bronz szökőkút-szobor, mely egy, a kút medencéjébe vizelő kisfiút ábrázol, mindössze 58 centiméter. Bizonyos alkalmakkor a szobrot jelmezbe öltöztetik, természetesen úgy, hogy mindennapi feladatát elvégezhesse. 

Dia

	Atomium	Az Atomium egy kilenc gömbből álló építmény, mely a vas kristályrácsát jeleníti meg 165 milliárdszoros nagyításban. A látványos épület az 1958-as brüsszeli világkiállításra készült el, és annak egyik fő attrakciója volt. 

Atomium

Az Atomium egy kilenc gömbből álló építmény, mely a vas kristályrácsát jeleníti meg 165 milliárdszoros nagyításban. A látványos épület az 1958-as brüsszeli világkiállításra készült el, és annak egyik fő attrakciója volt. 

Fotó: mauraandscott.wordpress.com

Dia

	Mini-Europe Park	Az Atomium alatt helyezkedik el a Mini-Europe Park, ahol Európa miniatűr változatban jelenik meg. Íme, az éjszakai kilátás az egyik gömbből a parkra és a városra.

Mini-Europe Park

Az Atomium alatt helyezkedik el a Mini-Europe Park, ahol Európa miniatűr változatban jelenik meg. Íme, az éjszakai kilátás az egyik gömbből a parkra és a városra.

Dia

	Főtér	A Grand-Place a város főtere, ahol többek között a városháza épülete is található, melyet a céhek épületei vesznek körbe, mint például a Broodhuis, a kenyérsütők céhének épülete, ami ma a városi múzeum.

Főtér

A Grand-Place a város főtere, ahol többek között a városháza épülete is található, melyet a céhek épületei vesznek körbe, mint például a Broodhuis, a kenyérsütők céhének épülete, ami ma a városi múzeum.

Dia

	Saint-Hubert	Az 1847-ben épült Saint-Hubert egy árkádos bevásárlóközpont üvegborítású tetővel. Rengeteg luxus csokoládébolt található benne. Áthaladva az épületen a Rue des Bouchers, azaz a hentesek utcájába juthatsz, ahol a legtöbb étterem található.

Saint-Hubert

Az 1847-ben épült Saint-Hubert egy árkádos bevásárlóközpont üvegborítású tetővel. Rengeteg luxus csokoládébolt található benne. Áthaladva az épületen a Rue des Bouchers, azaz a hentesek utcájába juthatsz, ahol a legtöbb étterem található.

Dia

	Diadalív	A képen a Parc du Cinquantenaire, a belga királyság fennállásának ötvenedik évfordulójára épített diadalív, valamint a két oldalán lévő nagy csarnokok láthatók, melyek az 1880-as világkiállítás eredeti pavilonjainak helyettesítésére épültek.

Diadalív

A képen a Parc du Cinquantenaire, a belga királyság fennállásának ötvenedik évfordulójára épített diadalív, valamint a két oldalán lévő nagy csarnokok láthatók, melyek az 1880-as világkiállítás eredeti pavilonjainak helyettesítésére épültek.

Dia

	Hangszermúzeum	Az egykori Old England áruház, mely a klasszikus art nouveau stílusában épült, ma Hangszermúzeum. Itt található a világ legnagyobb hangszergyűjteménye. A látogatók fülhallgatókon keresztül hallgathatják meg, hogyan szólnak a hangszerek.

Hangszermúzeum

Az egykori Old England áruház, mely a klasszikus art nouveau stílusában épült, ma Hangszermúzeum. Itt található a világ legnagyobb hangszergyűjteménye. A látogatók fülhallgatókon keresztül hallgathatják meg, hogyan szólnak a hangszerek.

Dia

 	EU Parlament  	Az Európai Parlament brüsszeli épülete a Léopold negyedben található. Az épület üléstermében rendezett plenáris üléseken 732 képviselő foglal helyet. A háttérben a tolmácsfülkék láthatók.

EU Parlament

Az Európai Parlament brüsszeli épülete a Léopold negyedben található. Az épület üléstermében rendezett plenáris üléseken 732 képviselő foglal helyet. A háttérben a tolmácsfülkék láthatók.

Dia

 	Wittamer csokoládébolt  	Brüsszel egyik vezető csokoládékészítője a Wittamer, boltja a Grand Sablonon található. De bármelyik bolba térj is be, igazán nem lehet ok panaszra, hiszen mindenhol találsz az ízlésednek megfelelő csokoládét.

Wittamer csokoládébolt

Brüsszel egyik vezető csokoládékészítője a Wittamer, boltja a Grand Sablonon található. De bármelyik bolba térj is be, igazán nem lehet ok panaszra, hiszen mindenhol találsz az ízlésednek megfelelő csokoládét.

Ezt is szeretjük
Szerző: Philipp Helga
Fotó: