Csodaszép cseh város, ahova átszállás nélkül elvisz a MÁV: 4 óra alatt már Brnóban is lehetsz

Brno városa tele van látnivalóval, és néhány óra vonatozással elérhető.

brno-látkép

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A hangulatos, gyönyörű Prága kedvelt úti célja a magyar turistáknak, ám gyakran hatalmas tömeg lézeng utcáin, ezért érdemes kicsit másfelé is körülnézni. Csehország második legnagyobb városa, Brno ugyancsak ideális célpont, ráadásul a dél-morvaországi területen található, így Magyarországhoz jóval közelebb is esik, mint a cseh főváros.

A nagyjából 477 ezer lakosú Brnóban bőven van mit nézni, és ugyanúgy elérhetők az isteni cseh sörök is, mint Prágában. Egy hétvégére bármely évszakban érdemes betervezni egy brnói városnéző körutat, Budapestről számos lehetőség van az eljutásra is.

Brno látnivalói

Brno naponta hét vonattal közvetlenül érhető el Budapestről. Az út nem egészen négy órát vesz igénybe, az első, 5:40-es járattal már fél 10 után a város forgatagába csöppenhettek, a frissítő, délelőtti kávét már egy helyi vendéglőben fogyaszthatjátok el. Korai elővétellel akár 26 euróért kapható retúrjegy, de helyjegyet is érdemes váltani rá.

A gyönyörű cseh város busszal is jól megközelíthető, a Flixbus is sok közvetlen buszt indít mindennap a Népligetről, illetve Kelenföldről, nagyjából négy és fél órás az út, amelyre a jegyár - járattól függően - oda-vissza nagyjából 12-14 ezer forint. A várost egy nap alatt nehéz bejárni, mégis mutatjuk, mi az, amit nem szabad kihagyni, ha arra jártok.

(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Ezt is szeretjük