A 10 legbékésebb ország, ahol nem kell félniük a turistáknak - Volt változás tavaly óta

Nemcsak a terrorfenyegetettség kell, hogy alacsony legyen. A listát vezető országok más téren is biztonságosak.

Biztonságos országok
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Mennyire békés egy ország? Biztonságban érezhetik magukat a határok között a lakók és a látogatók? A Global Peace Index megpróbálta számszerűen kifejezni a kérdésekre a választ, így sikerült rangsorolni az egyes országok helyzetét.

A Global Peace Index óriási mennyiségű statisztikát és más adatokat elemeztet szakértőkkel, melyek alapján számértékben fejezik ki azt, melyik ország mennyire békés. A vizsgált három fő terület a társadalmon belüli biztonság, az ország külső és belső konfliktusai, valamint a militarizáltság foka.

A legbékésebb országok

A listát az a 20%, pontosabban 32 ország vezeti, ahol statisztikailag a legnagyobb a biztonság. Itt kicsi a valószínűsége annak, hogy valaki fegyveres, erőszakos bűncselekmény áldozata lesz, ritkák a terrorcselekmények, az erőszakba torkolló tüntetések. Ezekben az országokban kisebb a belső megosztottság, harmonikus a viszonyuk a szomszédos államokkal, és a hozzájuk érkező menekülteket is békés módszerekkel kezelik általában. A listában csak az egymilliónál több lakossal rendelkező országok szerepelnek, a miniállamok nem. Mutatjuk, hogyan alakult a top tíz 2017-ben, és azt is elmondjuk, miként áll most Magyarország!

Ezt is szeretjük