A világ 4 legbizarrabb hotelje
Óriás képgalériával!
Víz alatt, fák között, kapszulában - egyes hotelek meghaladják az éjszakai szállás fogalmát.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Vannak utazók, akik nem elégszenek meg a zajos főútvonalakra néző kilátással, a szokványos turistaszállókkal vagy egyszerűen csak a négy fallal körülvett hagyományos szobákkal. És vannak hotelek, melyek nem elégszenek meg az átlagos turistákkal. A következő öt szokatlan és furcsa hely jóval több egyszerű szállodánál: valódi kaland mindegyikük.

Green Magic Treehouses
Capsule Inn
Woodlyn Park Motels
Utter Inn

A buja esőerdő lombjai között: Green Magic Treehouses

Az India keralai esőerdejében található Green Magic Treehouses - Zöld Varázs Faházak - elnevezésű hotel a fára épült kuckókról szőtt gyermekkori ábrándok és a Tarzan-filmek atmoszféráját ötvözi a természet közelségével és a környezettudatos gondolkodásmóddal.

A csaknem harminc méterrel a föld fölött, az esőerdő lombjai közé épült, függőhíddal ellátott házikók célja, hogy a mindennapok zaja és a stresszes nagyvárosok elől menekülő utazó megtapasztalhassa az élet egy egyszerűbb, ősi ritmusban zajló, békésebb és csendesebb formáját, tanuljon a természet ezernyi csodájából, formájából és illatából, egyúttal érezze magát legalább néhány napra olyan szabadnak, akárcsak egy trópusi madár.

A franciaággyal, fürdőszobával és telefonnal felszerelt házikók azonban korántsem kínálnak nomád körülményeket, sőt, kifejezetten modernnek számítanak, ugyanakkor mindegyikük teljes mértékben környezetbarát. A házak tulajdonosai megújuló energiaforrásokat használnak, emellett az étrend is trópusi gyümölcsökből, illetve biofarmon termesztett zöldségekből áll.

A jövő előszele: Capsule Inn

Amilyen közel áll a természethez és az ember optimális életkörülményeihez a zöld fák között elhelyezkedő békés és csendes kuckó, olyan szokatlannak és ridegnek tűnhet az egyik legismertebb kapszulahotel, a tokiói Capsule Inn futurisztikus világa, mely a költséghatékonyság, a helytakarékosság és a funkcionalitás jegyében született meg.

A hotel az anime-kultúra Mekkájának számító Akihabara nevű tokiói digi-központ szerves részét képezi, melynek elektronikus shopok végtelen soraiból álló szintjeihez a hotel hangulata is illeszkedik. Bár a kapszulaszálló rendelkezik közösségi térrel - például közös fürdőszobával -, lakói egyszemélyes kapszulákban töltik éjszakáikat, melyek tervezői szándéka szerint leginkább az űrkorszak legmodernebb, sugárhajtású gépeinek belső elrendezését idézik.

A kifejezetten a 21. századi, elfoglalt, folyton rohanó üzletembereket megcélzó szálláshely kapszuláit mindemellett televízióval, rádióval, mesterséges fénnyel és ébresztőórával szerelték fel, ráadásul mindez fekvő helyzetből is elérhető - a tervezők szerint pedig ennél többre napjaink emberének nincs is szüksége.

A hobbitok nyomában: Woodlyn Park Motels

Új-Zéland idegenforgalma jelentős löketet kapott az utóbbi egy évtizedben, amit többek között annak is köszönhet, hogy a kultikus státuszt elérő Gyűrűk Ura-trilógia forgatási helyszíneként szolgált.

A Waitomóban, a közeli híres barlangoktól nem messze található Woodlyn Park Motels nevű komplexum sikere is ennek köszönhető, három egyedülálló szálláslehetőségének egyike ugyanis - melyek között egy 1950-es évekbeli vasúti kocsi, illetve egy egykori harci repülőgép átalakított belseje is megtalálható - egy sor autentikus, domboldalba vájt hobbitlak.

Tolkien apró, szőrös lábú teremtményeinek otthonában hat fő elszállásolására van lehetőség, speciális, a hely hangulatához illeszkedő bútorok és berendezési tárgyak között. A motel tulajdonosai mindemellett arra is nagy hangsúlyt helyeztek, hogy az idelátogató megismerje Új-Zéland történelmi és kulturális jellegzetességeit, így számos program és helyi műsor közül választhatnak az ideiglenes hobbitok. A hely rusztikus voltát a közelben legelésző állatok csak tovább erősítik.

Könnyű hullámok hátán: Utter Inn

A svéd szobrász és képzőművész, Mikal Genberg által megálmodott víz alatti hotel, az Utter Inn mintegy hatalmas bójaként a svédországi Malaran-tó közepén helyezkedik el. A csendre és magányra vágyó vendégek Vasteras kikötőjéből mintegy egy kilométeres út során felfújható gumicsónakkal közelíthetik meg a hagyományos svéd népi építészetet visszatükröző apró vörös házikót, mely első pillantásra nem tűnik többnek egyszerű halászpihenőnél, azonban a hotel ennél jóval többet takar, ugyanis jelentős része a víz alatt található.

Miután a vendégeket szállító révész megadta az ott-tartózkodáshoz szükséges legfontosabb információkat, az utazókat magukra hagyják - ételt külön hajó szállít esténként - a csenddel, a tó békéjével és egy apró vízi alkalmatossággal egyetemben, mellyel könnyűszerrel ellátogathatnak a tavon található legközelebbi lakatlan szigetre.

A vendégek mindemellett úszhatnak, és a tóban élő állatvilágot is testközelből figyelhetik meg - akár a vízszint felett, akár este, az ágyból kinézve a kabin ablakain.

Ezt is szeretjük