Itt akart Einstein élni a világvége eljövetelén: Bázel nemcsak ezért népszerű
Bázel igazi kis gyöngyszem, mely ma is őrzi a régmúlt történelem nyomait.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A mendemonda szerint egyszer megkérdezték Einsteintől, hol tartózkodna legszívesebben, amikor eljön a világvége. Ő pedig Svájcot választotta, mondván, oda minden csak később ér el. Persze azóta sok minden megváltozott, hiszen régóta bizonyos, hogy Svájc sokkal több különlegességet rejt a csokoládénál és az óráknál. 

Így a kulturális földi paradicsom, Bázel mellett sem lehet szó nélkül elmenni. A város, melyet három ország - Francia-, Németország és Svájc - is körbevesz, egyaránt nagyszerű választás hétvégi vagy akár több napos kiránduláshoz.

Bázel látnivalói

A Rajna két partján elhelyezkedő Bázel Svájc harmadik legnagyobb városa, páratlan helyi adottságai miatt pedig Európa egyik legsűrűbben lakott területének számít. De hiába a nagy népsűrűség, csak kevés olyan hely akad a világon, melynek történetét ennyire élénken őrzik az óváros utcácskái, ódon épületei és romantikus presszói. Bázelbe ráadásul az ember bármikor átruccanhat, hiszen mindössze másfél órányi repülőútra van Budapesttől. Az utazás időpontja pedig bármikor ideális, mivel a város egész évben csodákat rejt.

Képek: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük