Újabb utazási iroda ment csődbe! Mi lesz az utasokkal és a foglalásokkal?
15 év után csődbe ment az utazási iroda.

beauty and style
Top olvasott cikkek

2015. január 26-án, hétfőn a honlapján tette közzé megszűnését a Baobab Travel utazási iroda, ahol azt is kifejtették, hogy, bár nem tudják folytatni az utazásszervezői tevékenységet, a jelenleg külföldön tartózkodó utasaik hazautaztatása biztosított.

A cégnek az Aegon Magyarország Zrt. a felelősségbiztosítója, mellyel 26-i közlésük szerint haladéktalanul felveszik a kapcsolatot, és minden szükséges információt, segítséget megadnak a helyzet megnyugtató rendezéséhez. A Baobab Travel 12%-os vagyoni biztosítékkal rendelkezett 13,2 millió forint értékben, ezen kívül volt 3%-os belföldi biztosítéka is 500 ezer forint értékben.

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal - MKEH - hétfőn nem hivatalos jelzést kapott a cég fizetésképtelenségéről, azonban a hatóság keddi helyszíni ellenőrzése meghiúsult, az irodát felszámolták, a munkatársak pedig nem tudtak meggyőződni az utastájékoztatás meglétéről sem, a helyszínen tapasztalt körülmények miatt ezért a rendőrségen is bejelentést tesznek annak érdekében, hogy a károsult utasok - akiknek a létszámáról nincs információjuk - mihamarabb visszakaphassák a befizetett pénzüket.

A vagyoni biztosítékot ugyanis a MKEH szabadítja fel, így, amíg a biztosító nem kapja meg az MKEH jogerős határozatát, addig az összeg nem használható fel a kártalanításra.

Drevenka Edit, az Aegon Magyarország Zrt. PR igazgatója az MTI érdeklődésére elmondta, hogy már érkezett néhány bejelentés a biztosítóhoz az utasoktól, de részletesebb tájékoztatást erről még nem tudott adni. Közölte, hogy a rendelkezésükre álló információk szerint a jelenleg külföldön tartózkodó utasok hazautazása megoldott. A hivatalos törlésről szóló határozatot még nem kapták meg az MKEH-tól. A károsultaknak a hivatal törlésétől számított harminc nap áll a rendelkezésükre, hogy kárigényüket jelentsék a biztosítónál e-mailben vagy faxon.

Ezt is szeretjük