Nyüzsgés és nyugalom egyszerre: Balatonfüred gyerekkel
Élménybeszámoló egy hosszú hétvégéről a Hotel Annabellában.

Hotel Annabella
beauty and style
Top olvasott cikkek

Jártunk már Balatonfüreden biciklivel, átutazóban, hajóval, épp csak érintőlegesen, gyerekkel és gyerek nélkül, napsütésben és esőben. Ám rá kellett jönnünk, hogy még mindig tartogat meglepetést számunkra. Ilyen egy programokkal teli hosszú hétvége a jubiláló Hotel Annabellában.

Balatonfüred csábító úti cél a családosok számára. Ám nemcsak a víz vonzza az idelátogatókat, hanem a múzeumok, a műemlékek, a látnivalók és a sportesemények is, illetve a település rendezvénynaptárában fő helyet elfoglaló Anna-bál, a Borhetek, a Kékszalag vagy a Balatoni Hal- és Borünnep. A Tagore sétányon is mozgalmas az élet, mindig zajlik valami: ott jártunkkor éppen veterán autóritkaságok vonultak fel.

Kisgyerekkel azonban más szempontok is beúsznak a képbe: például jó, ha közel van a strand a szálláshoz, ha tiszta és árnyas parkok, játszóterek várják a megfáradt szülőket, és olyan programokban részesülhet a család, melyek felnőtteknek és porontyoknak egyaránt szórakozást, netalántán feltöltődést tartogatnak.

epulet a tagore setany felol

A családok örök dilemmája: apartman vagy szálloda?

Nálunk a szállás mindig kardinális kérdés egy nyughatatlan, eleven négyévessel, aki ráadásul nem a legjobban alvó kiskölkök táborát népesíti. Bevallom, a klasszikus szállodai szobákat azért nem komáljuk, mert csemeténk egészen kiskora óta nehezen merül álomba, ha neszezés van körülötte, ilyenformán igényli a külön szobát és életteret. 

Egyik rémálmunk például, hogy rossz idő esetén beszorulunk egy ággyal, asztallal, tévével határolt, fülledt kis szobába, ahol a gyermek öt percen belül lebontja a falakat. A Danubius hotelcsalád impozáns, ötvenéves komplexumában, a Hotel Annabellában ugyan pótágyas szobát kaptunk, ahol egy légtérbe szorultunk a besózott utóddal, ám nem kellett attól tartanunk, hogy borús időben esetleg egymást kell néznünk az ezerszer lejátszott társasjáték felett. Színes és változatos programok vártak minket, és nem nekünk, szülőknek kellett törni a fejünket, hogy mindezt megszervezzük a gyerek köré.

Bűvész-show a Hotel Annabellában.
Bűvész-show a Hotel Annabellában.

A gyerekbarát hotel ismérve: kicsiknek és felnőtteknek egyaránt kijár a szórakozás

A Danubius hotelekben ötéves múltra tekint vissza a Bubbles Club program, melynek célja, hogy az aprónép új, értékes élményekkel gazdagodjon, amíg a szülők picit kifújják magukat. Közösen eltöltött, családi időtöltés lehet a sárkánytojás-kereső verseny, a mozaikkép-készítés, az ökosuli, a számháború, a homokvárépítés, a kreatív kézműves foglalkozás, az arcfestés és a gyerek disco. 

A programok a megújult, multifunkcionális különteremben, illetve a kerti játszótéren zajlanak, így nem köti őket az időjárás. A nagyobb utódokat már az animátorokra lehet bízni, amíg anya és apa a medencénél pihen egy cseppet. Tapasztalatunk szerint a fiatalokból álló csapat szuper jól ért a gyerekek nyelvén, és játékos, vicces, zenés programokkal várják a csemetéket. 

A Bubbles Club egyébként arra is jó, hogy összeverbuválja a hotel vendégeit. A gyerekek hamar barátokra lelnek, és a közös szórakozás a szülőket is nyitottabbá teszi egymás felé. A hotel folyosóján valószínűleg csak elmennének egymás mellett, ám, amíg az önfeledten játszó porontyaikat csodálják, szóba elegyednek, és új ismeretségek kötődnek. 

bubbles club hotel annabella (2)

A szakképzett animátorokon kívül a Danubius hotelek sárkány-kabalafigurái - Drazsé, Tiko, Dany és Yoyo - gondoskodnak a mesés kalandokról. A büki, hévízi Aqua, a balatonfüredi Marina és Annabella szállodákban játszódó meséket Felhőhegyi Balázs Sárkánykalandok című könyvsorozata foglalja össze, a történet pedig a valóságban folytatódik. Ez egy jó ötlet arra, hogy a kicsik számára is személyesebbé és élménydúsabbá tegyék a szállodai nyaralásokat.

unnepi vacsora hotel annabella

Az ötvenéves Hotel Annabella megújulva várja vendégeit

Az idén ötvenéves Hotel Annabella a Balaton partján, a híres Tagore sétány közvetlen közelében helyezkedik el. A nyüzsgés és nyugalom hívei egyaránt megtalálják itt a számításukat. A hatalmas hallban biliárdasztal, csocsó, fodrász- és pedikűrszalon, ajándékbolt, valamint bár fogadja a vendégeket, a sportolni vágyók pedig kerékpárt kölcsönözhetnek. A közelben egyébként adott a tenisz, a squash, a golf és a lovaglás lehetősége. 

jatszoter hotel annabella

A családosok kényelmét szolgálja az is, hogy a hotel strandja alig kétperces sétával elérhető, így igazán egyszerű élvezni a Balaton kellemes vizét. A szálloda belső udvarában, valamint az étterem mögötti, külső parkban is fellelhető tiszta és biztonságos játszótér, kis sétával pedig a kikötőben találja magát az ember, ahol vízi járműre szállhat. Ha Balatonfüredet szeretnétek felfedezni, kérjétek a recepción a kedvezményekre jogosító, ingyenes Balaton Best kártyát.

fedett medence hotel annabella

A hotelben fedett és szabadtéri medence működik, külön férfi és női öltözővel, nyugágyakkal felszerelve. Bár Balatonfüred a jó klímájáról is híres, azért előfordulhat rossz idő, és olyankor sem kell a szobában kuksolni. A szálloda 384 teraszos szobával és öt apartmannal várja vendégeit, április végétől szeptember végéig. A nyitás előtti műszaki felújítások után a Hotel Annabellában légkondicionáló és ingyenes wifi áll a vendégek rendelkezésére az egész épületben, valamint kávét és teát készítettek be minden superior szobába.

bufevacsora hotel annabella

Külön kiemelném még az éttermi szolgáltatásokat, ahol a büféellátás változatos, és finom ételeket kínál, melyek között a vegetáriánusok és a diétázók éppúgy megtalálhatják a fogukra való falatokat. A gyerekmenü mellett mindig találni lehet színes ceruzákat, színezőket, hogy ne őrüljenek meg a csemeték, amíg a szülők összeválogatják a menüt. A cukrászkülönlegességek pedig nemcsak az ízlelőbimbókat, a szemet is gyönyörködtetik.

A cikk az ajánló után folytatódik

Három nap alatt körülbelül egy hétre elegendő, színes programban volt részünk, ám az aktív pihenés mellett azért a feltöltődésre is volt időnk. Az óvodás gyermekünknek a gyerek disco, az oklevéllel jutalmazott sárkánytojás-keresés, a hatalmas medence, a bűvész-show és a balatoni hajókázás okozott maradandó élményt, de az esti sötétségben sziporkázó, kivilágított kikötőt is gyakran felemlegeti. 

Mivel nálunk már hagyomány, hogy a gyerkőc mindig akkor kezd el köhögni, ha nyaralni megyünk, sajnos a balatoni csobbanást kénytelenek voltunk kihagyni, de ennek ellenére rengeteg kalandban volt részünk.

Balatonfüred gyógyerejű kincse

Füreden nemcsak a Balaton vize kiemelkedően értékes, az itt feltörő források gyógyvize is figyelemre méltó. A balatonfüredi savanyúvíz számos betegségre fogyasztható.

Balatonfüredre a Danubius Hotels meghívására látogattunk el, de a cikk szerkesztőségi tartalom, a meghívás semmilyen formában nem befolyásolta a szerzőt. 

Ezt is szeretjük