Különleges látvány a Balaton ilyenkor: a tél legnagyobb durranására készülnek a tó melletti városokban

Hamarosan megtelik élettel a Balaton: téli vitorlásverseny, farsangi regatta és gasztrofarsangok is jönnek.

Balatoni téli programok
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár a nyári főszezonban telik meg igazán látogatókkal, a Balaton egész évben csodaszép. Szerencsére már egyáltalán nem áll meg az élet augusztus végével, egész évben, így télen is izgalmas események, kihagyhatatlan attrakciók várják az érkezőket.

A Balaton gyönyörű adottságainak, valamint a lelkes helyi vendéglátósoknak és szállásadóknak köszönhetően februárban is bőven lesz miért ellátogatni a tóparti településekre.

Téli vitorlásverseny

A napokban a tél legnagyobb dobására készülnek a Balaton-partiak: február 2-án, szombaton ugyanis elindul a második Téli Balatoni Vitorlás Hét. A téli vitorlásversenyre jelentkezők Balatonlelléről indulva egy hét alatt körbejárják a Balatont, először a nyugati körön haladva végig, Balatonfenyvest és Badacsonyt érintve, majd a keleti körön, Balatonkenesén és Balatonfüreden keresztül, a városokban pedig különböző programok, játékok és borkóstolók várják őket.

A verseny záróprogramja a III. Farsangi Regatta Vitorlásverseny, melyet február 9-én, szombaton tartanak a BL YachtClub & Apartments rendezésében. A szervezők külön díjazzák azokat az indulókat, akik jelmezben vesznek részt az eseményen, így garantáltan vidám, látványos programnak ígérkezik a partról szemlélve is. A nap végén pedig igazi hajós farsangot rendeznek, ahova szintén mindenkit várnak.

Balatoni farsangolás

Természetesen a különleges téli vitorlásversenyeken túl sem lehet ilyenkor unatkozni a Balatonnál, így hajó nélkül is érdemes elutazni a tóparti városokba, ahol további szuper farsangi programok várhatók egészen február végéig.

A cikk az ajánló után folytatódik

Február 2-án, szombaton rendezik meg a II. Lellei Gasztrofarsangot a városi Rendezvényparkban, ahol Balatonlelle és Balatonboglár is képviselteti magát. Itt farsangi menüsorokkal, isteni dél-balatoni borokkal, élőzenével és persze, gyermekprogramokkal is készülnek.

Ha pedig kicsit később utaznátok februárban, Badacsonyba lesz érdemes ellátogatni: február 22-étől 25-éig tart a Gasztrohegy-sorozat 5. rendezvénye, a Gasztrofarsang megannyi fánkvariációval, természetesen jobbnál jobb borokkal párosítva azokat.

A Balatoni KÖR Gasztropiknikjei egyébként több programot is ajánlanak a farsangi időszakra: február 8-án Sajt és Bor hétvégét a badacsonyörsi VáliBor borászatnál, február 22-23-án a köveskáli Furmint Napokat, valamint szintén február 23-án, szombaton a Gasztro Piknik Sorozat következő, csopaki állomását.

Annak sem kell csüggednie, aki az aktív pihenést részesíti előnyben: február 2-án a X. Téli Tihany teljesítménytúra mindenkit alaposan megmozgat. A jelentkezők több táv közül választhatnak: 20, 15 és 10 kilométeres körökön járhatják be a félszigetet, sőt, idén már egy 5 kilométeres gyerektávot is kialakítottak a szervezők. Szinte biztos, hogy mindenki talál magának egy-egy izgalmas programot.

Csak kevesen ismerik ezt a Balaton-felvidéki, picurka falut: 10 dolgot mutatunk, amiért érdemes lenne

Nézegess képeket!

Elolvasom

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük