8 festői, eldugott falu a Balatontól karnyújtásnyira: itt nyáron is nyugalom és csend honol

Tündéri, csendes települések bújnak meg a Balaton közelében, ahol a nyaralás nem a tömegről szól.

Balaton-közeli falvak
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Balaton partja a nyári forróságban zsúfolásig telik az embertömeggel, jóformán egy talpalatnyi szabad, csendes földet nehéz találni augusztus végéig. Ha valaki nem a hangos, nyüzsgő forgatagra vágyik, kézenfekvő megoldásként gyakran teljesen más úti célt választ. Pedig a magyar tenger közelében sem lehetetlen nyugodt helyet találni.

Amennyiben valaki nem ragaszkodik a part menti településekhez, a vízhez közeli szálláshoz, sőt hajlandó néhány percet autózni vagy buszra, vonatra szállni, esetleg kerékpárra ülni, hogy elérje a strandokat és a központot, a Balatontól egy karnyújtásnyira is gyönyörű kincsekre bukkanhat.

Nyugodt, szép falvak a Balatonnál

Valóságos idilli ékszerdobozok bújnak meg a tótól 10-15 kilométeres távolságra, ahol a nyaralás nem a tömegről szól, sokkal inkább a zavartalan pihenésről, a település gyönyörű adottságairól és a vágyott csendről. Akár egy kirándulással is egybeköthető a strandolás, ha picit távolabbi, de még könnyen elérhető úti célt választotok.

(Borító- és ajánlókép: Aszófő, Indafotó/bugyihusztár.)

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük