A Balaton-felvidék mesebeli tájain bújnak meg: 8 gyönyörű templomrom

A Balaton-felvidéki romtemplomok a környék történelmi gyöngyszemei.

ecséri templom

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Balaton-felvidék nem csupán nyáron kihagyhatatlan úti cél, a szezonon kívül is izgalmas kirándulásoknak biztosít helyszínt, a magaslatokon a túrázók elé táruló gyönyörű panorámát pedig hamar szívébe zárja az ember.

A Balaton környéke évezredek óta lakott hely, már bronzkori leleteket is bőven tártak fel a régészek itt, de Pannónia provincia idejéből is számos emlék származik. A történelem későbbi alakulását és az Árpád-kor nyomait pedig ma is álló templomromok őrzik.

Balaton-felvidéki templomromok

Bár romosak, túlélték a középkort, a török idők pusztításait, és az idő sem tudta a földdel egyenlővé tenni az építményeket. Az erdők mélyén, tanúhegyek oldalában vagy a bájos Balaton-felvidéki falvak szomszédságában megbújó templomromok büszkén idézik fel egykori fényüket az arra járóknak.

(Borító- és ajánlókép: Indafotó/Szabalaca67.)

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük