Különleges kedvezménnyel készülnek az Észak-Balatonon: egy kártyával bejárható lesz a környék
A Balaton Best Card birtokosainak az Észak-Balaton népszerű régiójában járnak a kedvezmények.

tihany-apatsag-balaton
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ingyenes közlekedés egyes térségi járatokon, strandolás, e-bike használat, és még számos kihagyhatatlan kedvezmény vár azokra, akik igénylik az Észak-Balaton kedvezménykártyáját, a Balaton Best Cardot.

A Balaton északkeleti régiója kedvelt a turisták körében, hiszen amellett, hogy jól megközelíthető a főváros felől is, hangulatos településeket, túraútvonalakat, borvidéket, kulturális látnivalókat és persze, jobbnál jobb strandokat is lehet találni itt.

Kinek jár a Balaton Best Card?

A kártya Tihanytól Balatonalmádiig, sőt, a régión kívül is biztosít kedvezményeket szép számmal, és teljesen ingyen jár mindenkinek, aki Balatonalmádiban, Alsóörsön, Felsőörsön, Lovason, Paloznakon, Csopakon, Balatonfüreden vagy Tihanyban, a programban részt vevő szálláshelyek egyikén eltölt minimum egy vendégéjszakát.

A kártyát automatikusan, érkezéskor kell megkapnia a szállóvendégnek, ha ez elmarad a listán szereplő 51 szálláshely egyikén, mindenképp szólni kell. Kauciót esetleg számolhat fel a szálláshely, ami visszajár a kijelentkezéskor. A kedvezmények érvényesítéséhez egyes elfogadóhelyeken elég felmutatni, máshol érintős kártyaleolvasóval azonosítják.

Egy kártyára, mely az érkezés napján 14 órától egészen a kijelentkezésig érvényes, több személy is regisztrálható, ezt a szálláshely recepcióján teszik meg, így egy családnak elegendő egy kártya, mégis minden utazó számára kedvezményt jelent. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Hova szól a kártya?

A legfontosabb kedvezmény az ingyenes térségi buszközlekedés: a kártyával korlátlanul igénybe vehetők Balatonfüred helyi menetrend szerinti autóbuszjáratai, továbbá a megjelölt regionális partnerjáratok is.

A strandbelépőknél is rengeteget számít a kártya: a kedvezmények mértéke azonban függ a térségben töltött időtől is. 1-től 4 éjszakáig 40%-kal olcsóbbak az egyszeri napi belépőjegyek a szálláshely településén, míg 5-től 7 éjszakáig már 100%-os kedvezmény biztosított. 8 éjszaka után a kedvezmény ismét 40%, majd a 13. és 15. napok között ismét 100%-os az akció.

Az elfogadóhelyek listája nagyon hosszú, ezek ráadásul nemcsak a Tihany és Balatonalmádi közé eső településeken találhatók meg, de több Balaton-menti helységben, a Balaton-felvidéken, sőt, a Bakony több településén is akadnak szolgáltatók, vendéglátóhelyek, turisztikai attrakciók, melyeknél a kártya akár 10-20%-kal olcsóbb árakat biztosít. A teljes listát érdemes átböngészni, ha szeretnéd tudni, megéri-e kártyabirtokosnak lenned.

A Koloska-völgy csodái

A Balaton Best Cardot a Koloska-völgybe is érdemes magaddal vinni, hiszen még itt is olcsóbb étkezési lehetőséget biztosít. A völgy csodaszép, felejthetetlen túrák helyszíne lehet.

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük