Éles lőfegyverrel gyakorlatoznak a turistaúton - Erre figyelj, ha a környéken vezet az utad!

Jó, ha tudod, mire számíthatsz.

A Bakony Harckiképző Központ nemrégiben egy közleményben tájékoztatta a Magyar Természetjáró Szövetséget arról, hogy a turistautakat is érintő honvédségi területeken december folyamán éles lőfegyverrel is fognak gyakorlatozni, a balesetveszély elkerülése érdekében ezért különösen fontos előre tájékozódni az érintett útvonalakról.

A katonai gyakorlatok ideje alatt egyes területeken szigorú belépési vagy áthaladási korlátozások léphetnek érvénybe. Mivel azonban a biztonsági intézkedések ellenére a gyakorlat a lezáratlan, környékbeli vonalakon is hallható lehet, komoly riadalmat okozhat.

Robbantások a Bakonyban

A hajmáskéri lőtér környékén erős zajhatásokra lehet majd számítani több alkalommal is. December 8-án, 15-én és 22-én reggel 8 és este 9 óra között robbantások zavarhatják meg a környékben lakók és kirándulók nyugalmát, míg 6-án és 7-én este 10 óráig alacsonyan mozgó repülőkre is számítani lehet akár a lakott területtől 100 méteres távolságban is. 12-én és 16-án pilóta nélküli repülővel, drónokkal és katonai gépjárművekkel is találkozhatnak az arra járók.

Gyulafirátót környékén is jelentős zajhatás várható a hónapban december 6-án és 7-én, valamint 12-én és 16-án, itt főként a repülőgépes gyakorlatozás okozhat majd meglepetést a felkészületleneknek. A katonák egyébként a légi szállítóeszközről történő teherdobást fogják majd gyakorolni, valamint szintén pilóta nélküli repülőket tesztelnek.

Egy másik bakonyi vonalat is lezártak

Életveszélyessé vált a szakasz, ezért idén már nem látogatható.

Egyéni lőgyakorlatokat tartanak

Bakonykúti környékén december 13-án reggel fél 8-tól egészen délután 4 óráig tartanak majd az egyéni lőgyakorlatok. Ekkor a zajhatások mellett katonai gépjárműveket is mozgatnak majd, ami miatt időszakos forgalomkorlátozással és útlezárással is számolni kell majd.

A tervezett katonai lövészetek nem érintik a bakonykúti Ötfa gyakorlóteret, az újdörögdi lőtér vidékét és a tatárszentgyörgyi gyakorlóteret sem. Mivel azonban a környéken több turistaút is vezet, a kiképző központ és a Magyar Természetjáró Szövetség is arra kéri a turistákat, hogy még időben tájékozódjanak az érintett szakaszok megközelíthetőségéről.

(A felhasznált kép forrása: Indafotó/Szabalaca67.)

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük