Hawaii Európa szélén: zabolázatlan természet és meleg források várnak az Azori-szigeteken
Az Azori-szigetek a természet szerelmeseinek kedvenc úti céljai lesznek.

azori-szigetek-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mintha a Paradicsomba jutottál volna. Egész Európában együttvéve nincsen annyi zöld, kivéve talán Írországot, mint az Azori-szigetek kilenc szigete közül egyen, pedig ezekhez a távoli édenkertekhez bizony, még mindig nem kell útlevél, ugyanis nem Hawaiin jársz, hanem Portugáliában.

Az Azori-szigetek nagyjából 1500 kilométerre fekszenek az anyakontinenstől, valaha ezt tartották az ismert világ végének - aztán pár évvel a szigetek felfedezése után rábukkantak Amerikára, és így le kellett mondani a megtisztelő címről.

Hogy juthatsz el ide?

Az Azori-szigetek fővárosába, Ponta Delgadába 60 ezer forint körül kapható most, főszezonban a legolcsóbb repülőjegy. A TAP Air Portugal frankfurti átszállással indít járatokat, ezek menetideje alsó hangon hét és fél óra, de megéri a hosszú utazás. Lisszabonból indulnak fapados járatok, ide repülhetsz Wizzairrel is, csak arra kell figyelni, hogy különböző terminálokról indulnak a járatok.

azori-szigetek

A legnagyobb sziget, a Sao Miguel-sziget bejárásához érdemes autót bérelni, mert úgy a legkönnyebb a közlekedés, a kilenc vulkanikus sziget közötti közlekedéshez pedig a hajó a legkényelmesebb. A kikötőből bálna- és delfinnéző járatok is rendszeresen indulnak - ezt a látványosságot semmiképpen sem érdemes kihagyni.

A sziget fő látnivalói mind természeti jellegűek. Az évnek ebben a szakában egyenletes, kellemes 24 fok uralkodik a területen, és a tenger is hűvös, de rengeteg a termálforrás 30 fok körüli vízzel, és csupa olyan érdekesség található itt, amit a kalandos természetjárás kedvelői sehol máshol nem láthatnak Európában: esőerdő, gejzír, termálvízesés.

azori-szigetek2

Vulkanikus táj - termálvíz és gejzírek

A szigeteken rengeteg a meleg vizű forrás. A környéken igazi paradicsomi fürdőhelyek bújnak meg. Megmártózhatsz meleg vizű, természetes medencékben vagy akár egy termálvízesés tavában is. A víz kellemes, a természet elképesztő, így tökéletes a hely a lazításhoz, tömeg pedig soha nincs, csak pár lézengő turistával találkozni.

azori6

Furnas település közelében gejzíreket is látni. Ezek nem magasra csapó vízoszlopok, mint a Yellowstone Nemzeti Park szökőforrásai, inkább apró, földközelben bugyborékoló tócsák, de a látvány és a táj fölött függő vízpára hihetetlenül hangulatos.

Sao Miguel szigetének legszebb botanikus kertje, a Terra Nostra Park szintén Furnas-ban található. Érdemes a gejzírek mellett ide is ellátogatni. Egy gyönyörű, sötét színű termáltó áll a park közepén, melyben meg is lehet mártózni.

azori-szigetek-tea

Az Azori-szigeteken található Európa három teaültetvénye közül az egyik. A farm 1883 óta üzemel. A főépületben kapható itt szüretelt és készített tea, ami szuvenírnek is tökéletes. Ennél jobb ajándékot nem is lehetne találni, mert sajnos a látvány és a termálfürdő nem becsomagolható. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Tíz hely, amit látnod kell

Cassandra De Pecol már bejárta az egész világot, de a fiatal nő szerint ez a tíz hely a legszebb, ahová egyszer mindenkinek el kellene jutnia. Nézd meg, melyek ezek, és írd fel a kedvenceidet a kívánságlistádra!

A képek forrása: Getty Images Hungary, Pixabay.com.

Ezt is szeretjük