Így néz ki Amszterdam hírhedt vörös lámpás negyede: De Wallen máig az egyik legfőbb turistaattrakció
A holland főváros legnagyobb, legismertebb vörös lámpás negyede kedvelt turistacélpont, de korántsem a legvidámabb helyszín.

de wallen
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Amszterdam széles körben kedvelt úti cél, a fiatalok és az idősek, a bulizni vagy épp kulturálódni vágyók is megtalálhatják benne a kedvükre való kikapcsolódási lehetőséget.

A hollandokról általában az a vélekedés járja, hogy lazák, nyitottak, barátságosak, és talán részben ezek miatt általában jó kedélyűek is. A fővárosban, ami Európa egyik legfontosabb pénzügyi központja is egyben, olyan látványosságok találhatók, mint például a Rijksmuseum, a Van Gogh Múzeum vagy a pár évbe megújult Anna Frank Ház, ám népszerűségben talán ezeket is lekörözi De Wallen, ami a város legnagyobb és legismertebb vörös lámpás negyede.

Amszterdam legrégebbi vörös lámpás negyede

Bár a törvényi keretek lehetővé teszik a legális prostitúciót Hollandiában, egyes városok betiltották a tevékenységet, ami ma is jelentős ellentmondásokkal és visszásságokkal terhelt. A szexipar dolgozói továbbra is többnyire negatív megítélés alá esnek, és kifejezetten nagy azoknak a külföldi lányoknak, nőknek a száma, akik a saját akaratukon kívül, emberkereskedelem áldozataiként kerültek az országba. Nagyon úgy tűnik, hogy az amszterdami városvezetés megelégelte a jelenséget, és a kétes hírű, a főváros szívében helyet foglaló attrakciót. A helyzet kezelése, a jó, mindenki számára előnyös megoldás megtalálása azonban komoly kihívást jelent.

(Borító- és ajánlókép forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük