Álomutazás, fillérekért
A 3 legjobb szálláskereső weboldal
Ha önállóan szeretnéd megszervezni az utazást, a szálláskereső weboldalak óriási segítséget jelentenek.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bárhová tervezz is utazást, az internet, mint az élet oly sok más területén, segítségedre lesz, amennyiben profi, gazdag tartalommal bíró és sokrétű szolgáltatást nyújtó weboldalakon kutatsz a megfelelő szállás után.

Akár itthon, akár Európában vagy épp távoli tájak országaiban akarsz nyaralni, a következő oldalakat ne felejtsd el átböngészni.

Szállások a világ minden tájáról: Booking.com

Az 1996-ban alapított Booking.com weboldal a világ egyik vezető online szállásfoglalási ügynöksége, mely ma már 36 nyelven elérhető, nem utolsósorban pedig a világ 76 országában kínál több mint 85 ezer szálláshelyet. A honlap célja az üzemeltetők szerint egy tájékoztató jellegű, felhasználóbarát weboldal létrehozása volt a világ üzleti és szabadidős utazói számára, mely minden szálláskategóriában a legjobb árakat garantálja, legyen szó ötcsillagos luxushotelről vagy épp a család- és pénztárcabarát magánszállásokról.

A magyar nyelven is elérhető honlapon a kiválasztott szállást le is lehet foglalni egy biztonságos rendszeren keresztül, mindez pedig nem kerül semmibe, nem számolnak fel adminisztrációs összeget, ahogy lemondási díjat sem.

A különféle szálláshelyek között elhelyezkedés szerint is kereshetsz az utazás várható időpontjának megadása után, majd az egyes találatokra kattintva rendkívül részletes, képekkel ellátott leírást olvashatsz az adott vendéglátóhelyről. Megnézheted az aktuális árakat, emellett a szabad szobákat, a szolgáltatásokat, illetve a szállás házirendjét is.

A választást mindemellett egy részletes értékelési rendszer segíti, melynek közreműködésével megismerheted a vendégek független véleményét, illetve a szállás adott pontszámát például a személyzetre, a szolgáltatásokra, az ár és minőség arányára vagy épp az elhelyezkedésre vonatkozóan. A vélemények között pedig utazók szerint is kereshetsz, például, ha fiatal párok, egyéni utazók, baráti társaságok vagy épp kis- és nagyobb gyermekkel utazó családok tapasztalataira vagy kíváncsi.

Keresztül Európán: Euhotelcenter.com

A magyar nyelven is elérhető Euhotelcenter.com honlap az európai szálláshelyek között segít megtalálni a számodra tökéletes választást, legyen szó akár spanyol, francia és görög panziókról vagy épp belföldi magánszállásokról.

A hotelektől a kempingekig számtalan úti cél között válogathatsz, melynek folyamatát a profi keresőrendszer igyekszik könnyebbé tenni. A főoldalon a szálláshelykeresésre kattintva jutsz el a keresőfelületre, ahol ország, régió és helység szerint kutakodhatsz, a találatokat emellett tovább szűkítheted, ha a szállás típusát és kategóriáját is megadod, továbbá térkép is segíti az eligazodást.

A vendéglátóhelyek nevére kattintva az adott szállásról is igen részletes tájékoztatást kapsz, mely az elérhetőségeken, az alapadatokon és a képes bemutatón túl olyan plusz információkkal is szolgál, mint a különféle távolságok - például az elhelyezkedés a természeti látnivalókhoz, éttermekhez képest -, illetve a közelben található sportolási és szórakozási lehetőségek listája.

A honlap listázza a korábbi kereséseidet is, emellett a jobb oldali menüsor segítségével szállás-összehasonlítást is végezhetsz. A megfelelő hely kiválasztása után a honlapon keresztül nem foglalhatod le automatikusan a szállást, de az azonnali üzenetküldés lehetőségével, a megfelelő személlyel kapcsolatba lépve ezt is megteheted.

A legjobb hazai helyek: Szállás.hu

Egy ügyes szálláskereső oldal akkor is nagy segítséget jelent, ha belföldi pihenést tervezel, legyen az akár egy családi kiruccanás, egy romantikus wellness-hétvége vagy egy hosszabb balatoni nyaralás. A Szállás.hu weboldalán több mint 2200 akciós ajánlat közül választhatsz, emellett a honlap üzemeltetői garantálják, hogy az adott helyre olcsóbban semmilyen más módon nem foglalhatsz szállást.

A weboldalt leginkább igen sokrétű keresőrendszere teszi különlegessé, amellett ugyanis, hogy ár és térkép alapján vagy épp csoportos utazási ajánlatok szerint is kereshetsz, külön kategóriák foglalkoznak az aktualitásokkal, például egy nemzeti vagy vallási ünnephez kötött hosszú hétvégével, az évszakok szerinti csomagokkal, az üdülési csekk elfogadóhelyeivel, a kastélyszállókkal vagy épp a baba- és állatbarát szálláshelyekkel.

Mindemellett külön szekció tartalmazza a legnépszerűbb városok szálláshelyeit, valamint a balatoni turizmus adott lehetőségeit.

A szállásokra kattintva részletes, képekkel gazdagon ellátott leírásokat kapsz, emellett a Booking.com-éhoz hasonló értékelési és pontrendszeren keresztül ismerheted meg a többi utazó véleményét az adott helyről. A kiválasztott szállást le is foglalhatod, melyért nem számolnak fel díjat. A weblap további érdekessége, hogy utazó nagyköveteként járja az országot Jáksó László, aki humoros és jól használható szösszenetekben foglalja össze szállodaértékeléseit.

OLVASD EL EZT IS!

vonat
  • pihenés itthon
  • utazási tipp

Olcsón akarsz utazni?

balls pyramid
  • ausztrália
  • sziget

Az utolsó paradicsom

Ezt is szeretjük