Ahol minden turista hallucinál: a paranormális Skinwalker Ranch
A Skinwalker Ranch igazi hírhedt hely: talán a legbizarrabb egész Amerikában.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A Utah államban, Ballard délkeleti részén található Sherman Ranch nevét szinte minden amerikai ismeri, és bele is borzong, ha csak rágondol, a 480 hektáros terület ugyanis az itt lezajló furcsábbnál furcsább, paranormális jelenségekről vált híressé.

A ranch bejárata
Indián rezervátum a ranch mellett
Furcsa körök a ranchen
A Skinwalker Ranch

Az alakváltó ösvénye

A hely lakói már régen is beszámoltak félelmetes és bizarr eseményekről, az utolsó család például, amely itt lakott, csak 20 hónapot bírt a ranch területén eltölteni, elmondásuk szerint ugyanis ördögi erők űztek velük kegyetlen játékot, különféle árnyalakok jelentek meg a házban, a tárgyak mozogtak, furcsa hangokat hallottak, máskor állataik tűntek el, majd jelentek meg újra holtan, sebészi pontossággal eltávolított szervekkel.

A terület közelében élő őslakos indiánok is úgy tartják, jobb, ha mindenki messziről elkerüli a helyet, ugyanis az az úgynevezett skinwalker ösvénye, ezáltal pedig sötét erőket tudhat magáénak. A skinwalker az ősi indián legendák szerint olyan, emberfeletti erővel rendelkező lény, aki képes arra, hogy alakot váltson, például állatok bőrébe bújjon. Népszerű nevét is ennek alapján kapta az egykori Sherman Ranch.

Ma kutatók dolgoznak a területen

Az első hivatalos híradások a furcsa jelenségekről a Utah Deseret News, illetve a Las Vegas Mercury nevű lapokban jelentek meg egy George Knapp nevű újságíró jóvoltából.

Ma a ranch egy Las Vegas-i illetőségű, tudományos kutatókból álló csoport tulajdona, akik dr. Colm Kelleher vezetésével végeznek kísérleteket és megfigyeléseket a területen.

Ők maguk több mint száz különös esetet dokumentáltak, többek között paranormális aktivitást, UFO-észleléseket, azonosítatlan repülő tárgyakat, kopogó szellemeket, furcsa, nem emberi teremtmények vagy épp mutálódottnak tűnő állatok megjelenését, gabonaköröket, világító, furcsa fényeket, olyan lényeket, melyeknek nem árt semmilyen fegyver, valamint láthatatlan erőket, amelyek mágneses teret hoztak létre.

A kutatók szenzorokat és kamerákat is felszereltek, hogy bizonyító erejű nyoma is legyen megfigyeléseiknek, azonban azokat titokzatos módon megrongálták, anélkül, hogy bárkit láttak volna közelükben a megfigyelők.

Magát a ranchet turisták csak ritkán és engedéllyel látogathatják, azonban környéke is nagyon népszerű köreikben, úgy tartják ugyanis, itt éppúgy érzékelhetőek a furcsa jelenségek. A legtöbben a különös fények megjelenéséről számolnak be, emellett egyfajta szorongató érzésről és a területen tapasztalható, állandó, furcsa hallucinációkról.

Képek: www.skinwalkerranch.org.

Szerinted mi zajlik a Skinwalker Ranchen?

Ezt is szeretjük