A földönkívüliek kedvenc helye Magyarországon
Milyen energia árad a Pogány-kőből?
A furcsa kő környékén gyakran észlelnek szokatlan jelenségeket.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A világ számos részén felröppennek időnként hírek olyan UFO-észlelésekről, melyek egy-egy szakrális, ősi, valláshoz kötődő helyhez kapcsolódnak, a bolygó ilyen pontjainak különös energiáival magyarázzák például azt is, hogy a Stonehenge közelében gyakoribb a gabonakörök megjelenése, a piramisok környéke pedig híres az azonosítatlan tárgyak megjelenéséről. Ilyen helyeket azonban nemcsak külföldön találni.

Pogány-kő
Kocka-kő
A Pogány-kő kövei
Pandúr-kő

UFO-k a Pogány-kő környékén?

A hazai UFO-hívők körében népszerű az a nézet, mely szerint a szent, ősi magyar helyeket épp úgy előszeretettel látogatják az idegenek, mint a külföldi példák esetében: úgy tartják, ez annak a pozitív energiának köszönhető, mely egy-egy ilyen ponton a Föld belsejéből árad.

Ahogy a Pilis-kutató és ezoterikus előadó, Aradi Lajos több cikkében is kifejti, több észlelés is köthető a rejtélyes magyar hegységhez és Dobogókőhöz, éppúgy, mint a Velencei-hegységben található ingókövekhez, azok között is a Pogány-kőhöz.

Az elmélet hívei szerint ezek a kövek nem mások, mint a magyar Stonehenge darabjai, melyek az alattuk található energiavonalak erejét összpontosítják. A Pogány-kőről úgy tartják, közelében 12 különböző energiavonal találkozik, a helyi UFO-észleléseknek pedig, csakúgy, mint a közeli, fehérvári gabonaköröknek, nem kevés köze lehet mindehhez.

Nemcsak a misztikum szerelmeseinek

Bármi legyen is az igazság, amellett, hogy az ingókövek környékén sokan számolnak be pozitív fizikai érzésekről, kellemes melegségről és fájdalomcsillapító hatásról, az egyedülálló természeti formákat ritkaságuk és geológiai értékük miatt is érdemes felkeresni.

A kövek Pákozdtól északra találhatók, kialakulásuk pedig annak köszönhető, hogy a hegység lepusztult felszínéből ellenállóbb gránittömbök maradtak vissza. A Pogány-követ magát, az Oroszlán-sziklával, a Kocka-kővel és a Pandúr-kővel együtt az azonos nevű csúcs, a 241 méter magas Pogány-kő körül találod meg elszórva.

Képek: indafoto.hu, mklari; hu.wikipedia.org Pákozdi ingókövek szócikke, Pasztilla.

Hiszel a hasonló helyek erejében?

Ezt is szeretjük