A 3 legromantikusabb piknikezőhely Budapest környékén
Menjetek el a pároddal!
Íme, három hely, ahol pillanatok alatt szerelmes hangulatba kerülhettek.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kevés maradandóbb és kellemesebb hétvégi program létezik annál, mint összebújva, különféle finomságok és egy üveg vörösbor mellett néhány felejthetetlen, meseszerű órát együtt tölteni kedveseddel a természetben. A következő három, Budapest melletti úti cél tökéletes helyszínként szolgál mindehhez.

Dobogókő
A Duna látképe Dobogókőről

Ahol a bolygóéval együtt dobbanhat a szívetek: Dobogókő

Dobogókő nem véletlenül olyan kedvelt a szerelmespárok körében is, hisz természeti szépségei felejthetetlenek, emellett olyan hely, melynél jobban semmi sem szólhat a szívről. A Visegrádi-hegység legmagasabb pontját jelentő népszerű kirándulóhelyről csodálatos panoráma nyílik a Dunakanyarra, emellett igazi vadregényes kirándulóhely, déli oldala lankás, míg északi felét meredek sziklafalak és völgyek tarkítják, többek között a híres Rám-szakadék.

Az ezoterikusok véleménye szerint továbbá Dobogókőn található a Föld szíve, pontosabban a bolygó szívcsakrája, sőt, már az ősmagyar táltosok is mágikus erőt tulajdonítottak neki, a Ferenczy-sziklánál állítólag a dobogást is hallani lehet. Dobogókő a fővárostól alig 30 kilométerre található, így autóval, emellett távolsági autóbusszal is könnyen elérhető. Egy romantikus túra után pedig akár a sziklánál is letelepedhettek megejteni a délutáni pikniket.

Lélegzetelállító látvány meghitt ölelésekhez: a visegrádi Zsitvay-kilátó

Ha nem kifejezetten túrázni akartok, de viszonylag gyorsan szeretnétek megközelíteni egy lélegzetelállító helyet, ahol egymást átölelve gyönyörködhettek a meseszép panorámában, vegyétek célba Visegrádot, azon belül is a Zsitvay-kilátót. A múlt század egyik jelentős személyiségéről, Zsitvay Tiborról elnevezett kilátót a Nagyvillám-hegy tetején, 1933-ban avatták fel.

Zsitvay-kilátó
Kilátás Visegrádról

A torony eredetileg a Magyar Turista Szövetség fennállásának huszadik évfordulójára épült, bástyaszerű, négyszintes, kőfalazású építményét dr. Kessler Hubert tervezte. Kedvelt pihenőhely, melynek legmagasabb részéről különleges körpanoráma nyílik Budapest környékére, a Dunakanyarra, a Börzsönyre és a Visegrádi-hegységre.

Itt zavartalanul pihenhettek, andaloghattok, és gyönyörködhettek a bámulatos látványban. A kilátó autóval jól megközelíthető, parkolni az épület alatti bobpályánál lehet, ahonnan tízperces séta vezet a toronyhoz.

Még egy gyönyörű, romantikus hely

Ha szívesen mennétek messzebbre is az ország egyik legromantikusabb úti céljáért, vegyétek célba Keszthelyt, és andalogjatok a Festetics-kastély festői parkjában. Íme, egy is ízelítő.

Egy romantikus filmben érezhetitek magatokat: Vácrátóti Arborétum

Ha a lehető legszebb természeti környezetben képzeled el a kettesben töltött pikniket, virágok és évszázados fák között, egy olyan kertben, mely tökéletes illusztrációja lenne a romantikus, kosztümös filmeknek, a Budapesttől északra található Vácrátóti Arborétum ideális úti cél lehet.

Vácrátóti arborétum
Virágözön az arborétumban

A festői táj mellett friss levegő és izgalmas látnivalók várnak Magyarország egyik legjelentősebb botanikus kertjében, mely egyben műemlék és természetvédelem alatt álló, kiemelkedően gazdag tudományos élőnövény-gyűjtemény is. A ma már 180 éves arborétumban 29 hektáron látogatható a nagyrészt eredeti formájában megmaradt, szentimentális angolpark stílusban tervezett főúri kastélykert, ahol 13 ezer növényfajt tartanak számon.

Egyedülállónak számítanak az itt található kelet-ázsiai fa- és cserjefajok, a kínai ősfenyő, a mocsáriciprus-, valamint a madárbirs- és bangitagyűjtemény. Sejtelmes és eldugott sétautak teszik még romantikusabbá az itt töltött délutánt, melyet egy, az arborétum pihenőrészén megejtett piknikkel is megkoronázhattok. Ha szeretnél gyönyörködni az ország egyik legromantikusabb kirándulóhelyében, mely ugyan kicsit messzebb van Budapesttől, kattints ide, és nézegess lillafüredi képeket!

Képek: www.orszagalbum.hu, szotyo78, bau, bardi, kallojazmin, bocsi éva; wiki.utikonyvem.hu Zsitvay-kilátó szócikke; hu.wikipedia.org Dobogó-kő szócikke, Mario1952.

Ezt is szeretjük