3 első randis hely Budapesten, ami kivilágítva a legszebb

Ne csak a megjelenésedet tervezd meg a nagy eseményre, válaszd ki a legromantikusabb helyet is!

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az első találkára való készülődés általában hosszadalmas művelet, hiszen a jó első benyomás mindennél fontosabb. Persze a szép frizura, a csinos ruha és az egyszerű smink valóban lényeges, azonban talán még ennél is meghatározóbb a randevú helyszíne.

A kivilágított várnegyed
A kivilágított Lánchíd

Budapest, habár nem a romantika fővárosa, számtalan olyan helyet magáénak tudhat, mely tökéletesen megfelel az újdonsült szerelmesek első lopott csókjainak helyszínéül. Ráadásul, ha még a hangulatos lámpák is megvilágítják meleg fényükkel a szerelem színterét, biztos lehetsz benne, hogy igazán emlékezetes estében lesz részetek.

A budai várnegyed

A történelem mindig magában hordozza a romantikát - mi is lehetne bensőségesebb, mint egy andalító séta az igazán nagy múltra visszatekintő Budai Várban, vagy annak környékén? A vár egy igazi útvesztő, számtalan helyszíne közül - például a Mátyás-templom környékén vagy éppen a várnegyedben - bármelyiket választhatod egy romantikus kiruccanáshoz, mert mindegyik egyedülálló a maga nemében.

Ugyanakkor a Duna-part felől is különleges látványnak lehettek szemtanúi, hiszen a vár vízen megcsillanó sárga fényei olyanok, mintha a hullámok közé valaki csillagokat szórt volna.

A dombon magasodó történelmi épület díszkivilágításában is lélegzetelállító, nem beszélve a meseszépen megvilágított Erzsébet-hídról és Lánchídról, melyek ölelően fogják közre a Dunát és a felette húzódó várat.

A Vörösmarty tér

Habár elsősorban a karácsonyi forgatag közkedvelt színhelyeként tartják számon, a Vörösmarty tér hótakaró, forralt bor és vásárlóktól zsúfolt ünnepi bódék nélkül is igazán magával ragadó. Díszkivilágítása valójában egészen csekély, ám a tér mögött meghúzódó királyi palotának tűnő Gerbeaud-ház nem hagyja sötétbe veszni a romantikus környéket.

A cukrászda ellentétes kontrasztja, vagyis a sötét ablakok és a szinte aranyszínben pompázó világítás remekül kiegészítik egymást, akár azon is elgondolkodhattok, hogy vajon a városi legenda, miszerint a ház egyfajta bordélyként is működött, igaz-e.

A hangulatos Vörösmarty tér
A Gerbeaud cukrászda tökéletes díszletet alkot

Ha azonban inkább csak kéz a kézben andalognátok a környéken, akkor a fákkal övezett sétálóutca is tökéletes helyszín lehet, sőt, ha közben megéheznétek, akár a cukrászdába is bemehettek egy-egy szelet isteni zserbóért. Ez biztosan csak még jobban megédesíti az estét.

Hősök tere

A Hősök tere és annak környéke egy igazán hosszú randevú helyszíne lehet, hiszen az Andrássy út végébe torkolló tér és az attól nem messze elhelyezkedő Városliget mesés zöldövezete kitűnően kiegészíti egymást. A Világörökség részeként a tér igazi turistalátványosság, így nem tipikusan az az eldugott, szerelemesen összebújó helyszín, mégis olyan kisugárzása van, mely tökéletes egy első randi számára.

A Hősök tere
Éjszaka is különleges

Ha már végigsétáltatok a kivilágított, fákkal szegélyezett Andrássy úton, és megnéztétek a hősök szobrait is, elbújhattok az irigykedő pillantások elől a Városliget zöldellő fái között, sőt, a tavon megcsillanó holdfény mellett akár az első csók is elcsattanhat, hiszen ennél romantikusabb pillanatot szinte keresve sem találhattok.

Képek: www.orszagalbum.hu, nora8, gjokka, juhaszj, T.Irén, Atilla, jurasmargit.

Ezt is szeretjük