Nagyon bizarr dolog úszott a folyóban: felborzolta a kedélyeket a videó

Egyelőre senki sem tudja pontosan megmondani, hogy mit is láttak a Jangce folyóban, de máris vízi szörnyként emlegetik.

jicsang
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy Loch Ness-i szörnyhöz hasonló lény hozta izgalomba a kínai közösségi médiát: a furcsa, hosszú, fekete élőlényt a Jangce folyóban videózták. A pénteken a netre került szemcsés, rossz minőségű képeken úgy tűnik, mintha egy vízi élőlény farka jelenne meg a Jangce folyóban. A felvételt, amely a kínai Sina Weibo mikroblogon került nyilvánosságra, a hétvégén már sok millióan látták, és azóta is szakadatlanul folyik a találgatás.

Szakértők is megszólaltak a kérdésben, bár sokan úgy vélik, a jelenségnek valószínűleg valamilyen egyszerű magyarázata van - olvasható a BBC News honlapján. A felvétel a Hopej tartomány nyugati részén fekvő Jicsangnál készült, a Három-szurdok-gát közelében. A videón feltűnő lény olyan, mintha egy óriási angolna vagy kígyó úszna a folyó felszíne alatt.

uszo-valami

Vang Csun-fang professzor, a Huacsung Mezőgazdasági Egyetem munkatársa kizárta, hogy valamilyen új fajról lenne szó, szerinte a képeken egyszerű vízikígyót látni. Egyes vélemények szerint az olyan külső tényezők, mint a szennyezés közrejátszhat abban, hogy a tengerikígyók extrém nagyra nőjenek meg. A kérdésben megszólalók között azonban akadnak szkeptikusok, akik szerint nem is biztos, hogy egyáltalán élőlény látszik a képeken.

Lehet, hogy nem is élőlényt láttak?

A népszerű The Paper hírportálon egy másik felvétel látható, amelyen egy hosszú, fekete valami mozog a vízben, ami kevésbé tűnik élőnek. A megkérdezett biológus, Ting Li véleménye szerint nem hal vagy kígyó látszik a képeken, inkább egy vízben lebegő tárgy. Közben egy újabb fotó is feltűnt a neten, amely egy parti kövekre kivetődött hosszú fekete dologról készült, ami további találgatásokra adott okot.

jangce-targy

Egyesek úgy vélik, a helyi önkormányzat áll a rejtély mögött, amely ilyen fogással akarja a turistákat a környékre vonzani. Mások a felvételek minőségén mulatnak, hiszen a képek nem tükrözik a Kínában már elérhető, kitűnő felvételeket készítő okostelefonok tudását. - A szörnyek mindig csak akkor tűnnek fel, amikor kevés a pixel - viccelődött egy hozzászóló.

A 6300 kilométer hosszú Jangce Ázsia leghosszabb, a világ harmadik leghosszabb folyója. A környezetszennyezés az utóbbi években komolyan érintette a vizét, és ezt élővilága is megsínylette. A legnagyobb élőlény, amely a Jangce folyóban él jelenleg, a kínai óriásszalamandra, amely az 1,8 méter hosszúságot is elérheti. Ez a faj is súlyosan veszélyeztetett, főleg a környezetszennyezés miatt.

Kiemelt kép: Getty Images

Itt élnek a leghíresebb magyar szörnyek

Számos legenda született már különös, azonosíthatatlan lényekről. Hogy a történetek alapja kitaláció vagy valós esemény, az valószínűleg sohasem fog kiderülni. Az alábbi fotókon megnézheted, hol élnek a világ legbizarrabb lényei, és köztük magyar legendákkal is találkozhatsz. Te ismerted őket?

Ezt is szeretjük