Vízhiány Solymáron: a térségi képviselő katasztrófahelyzetről beszél

Súlyos, háromezer embert érintő vízhiány van Solymáron, mintegy ezer háztartásban a nap nagy részében egyáltalán nem folyik a csapból a víz.

GettyImages-140947959

Súlyos, háromezer embert érintő vízhiány van Solymáron, mintegy ezer háztartásban a nap nagy részében egyáltalán nem folyik a csapból a víz - közölte Pest megye 2. számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője csütörtökön, a Pest megyei településen tartott sajtótájékoztatón, írja az MTI.

Menczer Tamás azt is elmondta, hogy a szolgáltató, a Duna Menti Regionális Vízmű (DMRV) Zrt. tájékoztatása szerint a probléma oka nem a víz hiánya, hanem a rendszer kapacitása és a kánikula miatt megnövekedett vízfogyasztás.

A képviselő, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára katasztrófahelyzetnek nevezte a vízhiányt, mely kezelésére csütörtök reggel helyi operatív törzset alapítottak.

GettyImages-1276716904
Fotó: Stefania Pelfini La Waziya Phot / Getty Images Hungary

A szerdai hatról tízre növelték a vízvételi pontok számát a település vízhiányos részein. Hat 500 és 1200 liter kapacitású lajtos kocsi, két 7 köbméteres és két 5 köbméteres autó biztosítja a vízellátást, és további két vízszállító autó érkezik a településre - tette hozzá a képviselő, majd felszólította a szolgáltatót, hogy lássa el a lakosságot. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Menczer arra kérte a solymáriakat, hogy ahol van víz, szorítkozzanak a legszükségesebb vízhasználatra, hogy mielőbb helyreálljon a település valamennyi részének vízellátása.

A hőség miatti megnövekedett vízfogyasztás miatt más Pest megyei településeken is előfordultak vízellátással és víznyomással kapcsolatos problémák.

Bámulatos fotók a vízről

Jó néha kicsit ellazulni és gyönyörködni a minket körülvevő csodálatos világban.

(Fotók: Getty Images Hungary)

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük